Zima: Još nismo razgovarali o studentskom domu

Dinko Zima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3387

"Nismo još razgovarali o kandidiranju na natječaj za izgradnju studentskog doma u Požegi. O tome mora odlučiti Stručno i Upravno vijeće veleučilišta. Nemamo ni analizu na temelju koje bi utvrdili je li dom potreban. Prioritet nam je, i gradonačelnik to zna, laboratorij, učionice i dvorana za što imamo radnu verziju idejnog projekta, a pravu nismo htjeli plaćati 20 tisuća kuna jer nismo bili sigurni što će od toga biti", prokomentirao je na naš upit Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi, poziv gradonačelnika Vedrana Neferovića da Veleučilište kandidira projekt izgradnje studentskog doma na natječaj koji će biti otvoren 30. lipnja.

LINK 034portal je jučer razgovarao sa studentima VUP-a koji su jednoglasni da je studentski dom potreban Požegi.

- Od jučer imamo novo Stručno vijeće s 33 člana, umjesto dosadašnjih sedam. U Stručnom vijeću su sada svi nastavnici, pet studenata i predstavnik zaposlenika i oni moraju reći svoje mišljenje o tome – kaže Zima.


Dodaje da Veleučilište još uvijek nema mogućnost pružanja usluga smještaja i prehrane studenata te je za to potrebna promjena Statuta.


- Statut smo čekali više od godinu dana da dođe iz Ministarstva. Kad se on izrađivao kao osnovna nam je djelatnost navedeno obrazovanje. Nije to tako jednostavno. Vidjet ćemo sa Stručnim i Upravnim vijećem. Ponavljam, prioritet nam je dogradnja zgrade Veleučilišta za kvalitetnije provođenje nastave – zaključio je Zima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI