Veleučilište planira ulaganja vrijedna 10 mil. kuna: ¨Ne mogu vam reći tko financira radove¨

Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

22.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4306

"Grad Požega načelno podržava svako ulaganje u izgradnju objekata izgrađenih na nekretninama u njegovom vlasništvu uz uvjet da je to u interesu Grada kao jedinice lokalne samouprave, a koji interes potvrđuje izdavanje tražene suglasnosti", navodi se između ostalog u odgovoru koji je iz Grada Požege upućen Veleučilištu u Požegi nakon što je dekan Dinko Zima zatražio suglasnost od Grada, kao vlasnika objekta, za izvođenje radova teških deset milijuna kuna.

- U šturom dopisu koji smo dobili navodi se da Veleučilište u Požegi planira dogradnju glavne zgrade s površinom od 2.200 četvornih metara koja se nalazi u Vukovarskoj ulici 17. Procijenjena vrijednost navedene dogradnje iznosi 10 milijuna kuna. Izuzetno mi je drago da se Veleučilište širi i naravno da Grad neće biti smetnja tome. Međutim, je li teško dogovoriti sastanak, sjesti za stol, prezentirati projekt, reći što se želi, koji su sadržaji predviđeni i pojasniti građanima, gradonačelniku i gradskom vijeću što planiraju napraviti? – pita gradonačelnik Vedran Neferović.

- Postoji nekoliko rješenja. Zato ih pozivamo da dođu i da se dogovorimo. Na temelju ove četiri rečenice koje su nam poslali mogu samo gradonačelniku reći da mu ne pada na pamet da bilo što pregovara. Znači, dođite, recite što želite i dogovorit ćemo se sve u skladu sa zakonom, a ne da stalno čistimo repove zbog nečega što se dogovaralo u četiri rečenice. Na što da mi na temelju tog dopisa damo suglasnost, tko će biti vlasnik nekretnine? Dva pravnika sjednu i to riješe za samo 20 minuta – prokomentirao je dogradonačelnik Darko Puljašić.


Neferović je podsjetio da je ne tako davno pozvao predstavnike Veleučilišta i dekana na razgovor po pitanju razvoja Veleučilišta, ali se nisu odazvali.


- Ne mogu vam reći tko financira projekt ni u što planiramo utrošiti deset milijuna kuna – rekao nam je na telefon v.d. dekana Dinko Zima. Na naše je inzistiranje ipak pojasnio da će se graditi učionice, laboratorij i sve što je potrebno za rad Veleučilišta. Na upit zašto su u Grad poslali samo šturi dopis od nekoliko rečenica rekao je: "Nismo željeli izrađivati i dodatno plaćati idejni projekt dok ne dobijemo suglasnost za koju smo znali da ćemo je morati tražiti, a nismo bili sigurni da će nam Grad tu suglasnost dati".

Gradonačelnik Vedran Neferović ujedno je danas pozvao predstavnike Veleučilišta da se jave na natječaj, namijenjen visokim učilištima, za izgradnju studentskog doma u Požegi. Natječaj će biti objavljen 30. lipnja, a novac će u 100-postotnom iznosu biti osiguran iz EU fondova. Na to im je, kaže, ukazivao i prije nekoliko mjeseci te im dao do znanja da je Grad spreman razgovarati o lokaciji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI