Nezaposleni dobili ECDL diplome: Vjeruju da će im pomoći

27.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 8244

Ukupno 30 polaznika tečaja za računalne operatere u sklopu projekta Puni krug zaslužilo je ECDL diplome. Jučer je podijeljeno 10 diploma u Pakracu, a danas 20 u Požegi.

Tečaj je trajao dva mjeseca i od 30 osoba  koje su sudjelovale 14 ih je položilo svih 7 modula,  a njih 13 start dio. Dakle 90 posto polaznika je dobilo ECDL diplomu koja vrijedi i van granica naše zemlje.

- Sve skupa imamo pet radionica u ovom projektu od kojih je ovo jedina koja se upisuje u radnu knjižicu. Radilo se u malim skupinama, pristup je individualan. Oko projekta se vodi kompletna evidencija u skladu sa obavezama financiranjem. Percepcija javnosti nije još jasna o tome kako to ide, ali dosta toga se može napraviti na ovaj način, pokrenuti nezaposlene te pomoći im u profesionalnom usavršavanju i traženju posla - rekao je Tihomir Kovač, koordinator projekta "Puni krug".

Jadranka Krmpotić
, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta  "Obris" je izjavila kako jedan dio polaznika nastavlja edukaciju te da će biti sve više natječaja preko kojih bi nezaposleni mogli učvršćivati svoja znanja. Istakla je kako je u ovaj ponedjeljak baš počeo program osposobljavanja za poslove mehaničara računalne elektronike te da će 17. kolovoza početi program osposobljavanja za poslove digitalnog fotografa - stručnjaka za grafičku pripremu.


- Vjerujem da će mi ova diploma pomoći u potrazi za poslom. Naravno da usavršavanje znanja koristi- rekla je Anamarija Stanišić, polaznica.


- Bilo mi je vrlo interesantno. Ovo je solidan temelj koji se kasnije može nadograđivati. Malo sam stariji, pa sam uvijek imao averziju prema računalima, ali sada se to promijenilo -  kazao je Boris Gretzer.

Mirjana Duvnjak
iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je napomenula kako je ECDL diploma u rangu kompjuterske vozačke dozvole i čestitala polaznicima na odličnim rezultatima.
Pročelnik požeškog HZZ-a Ivica Tomljenović se u ime svih prisutnih zahvalio danas odsutnom profesoru Željku Bunjevcu koji je polaznike doveo do ovog znanja i poželio prisutnima sreću u potrazi za zaposlenjem.

FOTO Pogledajte fotogaleriju


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI