Đurović piše Koliću: ¨Vjerujem u vas. Komunalno poduzeće će savladati ovaj problem¨

Dražen Đurović
(FOTO: Lidija Galić)

19.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 6213

Dražen Đurović, saborski zastupnik iz Požege i predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a uputio je Anti Koliću, direktoru Tekije otvoreno pismo zbog šahta na raskrižju ulica Osječke i Industrijske.



Đurović je svoje pismo započeo pričom o tome kako je došao u Požegu prije 19 godina i često ga je putem do Vojarne, u kojoj je tada radio, mučio ovaj šaht koji se nalazi tik do nogostupa.


- Problem s tim šahtom je tada, prije 19 godina, bio što je uvijek začepljen. S obzirom da je preko 15 centimetara ispod razine okolnog asfalta, uvijek bi bio ispunjen vodom čak i kad bi okolni asfalt odavno bio suh. Šaht se nalazi na samom raskrižju i auti koji idu cestom iz pravca Orljavskog mosta prema centru vrlo ga teško mogu zaobići. Pješačka staza je odmah uz kolnik te auti tu redovito zalijevaju pješake. Zalijevali su i mene. I to ne samo čistom oborinskom vodom, već i prljavom, ustajalom vodom koja leži u tom šahtu danima nakon padalina, čini mi se čak i da se kroz tu šaht vraća dio kanalizacijske vode - pojašnjava Đurović.


- Godine su prolazile, ja sam prestao tuda pješačiti. Danas se većinom vozim autom i uvijek pažljivo zaobilazim taj šaht. Nažalost, mnogi ne. Kasnije su na tom raskrižju postavljeni semafori. Stup koji drži semafor postavljen je tako da je dodatno suzio pločnik i onemogućio pješacima da se odmaknu od tog fatalnog kanalizacijskog šahta kad se tuda kreću. To je samo povećalo broj polivenih pješaka - nastavlja Đurović.

- Tom stazom prolaze svakodnevno stotine učenika osnovnih i srednjih škola, radnici koji idu na posao, sve više nezaposlenih koji šeću do burze, umirovljenici, majke s kolicima... Danas tom stazom svakodnevno ide i moje troje djece više puta dnevno u školu i na druge aktivnosti. Svašta se promijenilo, no jedna stvar je konstanta: vi ste direktor komunalnog poduzeća kao i prije 19 godina, a šaht je i dalje začepljen i pun vode. Ovih 19 godina života u Požegi plaćam uz poreze i gradski prirez, plaćam komunalnu naknadu, vodnu naknadu, slivne vode, vodu, kanalizaciju i različite druge bezbrojne režijske troškove. Zar je zaista previše što tražim i molim da se odštopa jedna kanalizacijska vertikala kako bi moja i tuđa djeca mogla normalno hodati ulicom bez straha da ih auti koji prolaze cestom polijevaju kanalizacijskom vodom? - upitao je Đurović u svom otvorenom pismu Kolića ustvrdivši kako "vjeruje u njega" i da se nada da će gradsko komunalno poduzeće uspjeti svladati jedan šaht koji, dodaje, nije jedini takav primjer u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI