Putem društvenih mreža poticao na mržnju i nasilje: ¨Istraga je u tijeku¨

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske
(FOTO: Lidija Galić)

18.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4208

U tijeku su istražne radnje vezane za poticanje na nasilje i mržnju preko interneta. Iz PU požeško-slavonske doznali smo samo da je riječ o djelu iz linije terorizma i ekstremnog nasilja te da zbog istrage još uvijek ne mogu iznositi više informacija o počinjenom djelu.

Inače, u prva tri mjeseca je na području PU požeško-slavonske zabilježeno 178 kaznenih djela iz linije kriminaliteta po službenoj dužnosti što je 45 djela, odnosno 34 posto više nego lani u istom periodu. Zabilježeno je i 114 djela po privatnoj tužbi te 23 za koja je izostao prijedlog za kazneni progon.

Među djelima za koja se počinitelje progoni po službenoj dužnosti koeficijent razriješenosti je čak 80 posto.


Povećanje broja kaznenih djela zabilježeno je i u gospodarskom i organiziranom kriminalitetu dok je istovremeno smanjen broj krađa i teških krađa.


- Provodimo stalne preventivne aktivnosti i upozoravamo građane da poduzmu osnovne samozaštitne mjere kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Upravo s tom namjerom kontakt policajci obilaze starije osobe i upozoravaju ih da ne nasjedaju na prijevare i slična kaznena djela – kaže Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Materijalna šteta nastala kaznenim djelima u prva tri mjeseca je oko 1,1 milijun kuna dok je lani iznosila 530 tisuća pa je riječ o povećanju za čak 112 posto. Najveća je šteta nastala u liniji općeg kriminaliteta i u gospodarstvu.

Kazneno je prijavljena 91 osoba među kojima osam maloljetnika, jedan mlađi punoljetnik i 82 osobe starije od 21 godine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI