Zelena čistka u Požegi i Pakracu odgođena, Lipičani se ne daju

Zelena čistka u Pakracu i Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

18.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2312

Akcija čišćenja okoliša, koja se danas provodi diljem Hrvatske, u Požegi i Pakracu je odgođena za sljedeći vikend. Građani su se u oba grada okupili, ali u Požegi se sprema kiša, a u Pakracu već pada pa je akcija pomaknuta za sljedeći vikend.

- Kad su već ljudi došli, napravit ćemo zajedničko fotografiranje i sljedeći vikend ćemo ponovno pokušati organizirati akciju - rekao nam je Mile Raič, koordinator zelene čistke za Požegu, a sličan odgovor smo dobili i u Pakracu.

Kutjevčani su svoju akciju uspješno obavili jučer, a Lipičani je provode usprkos nešto lošijem vremenu. U Gradskom parku ih se okupilo pedesetak dok udruge čiste oko jezera Raminac i Pjeskara, korita rijeke Pakre i na području južnog dijela Lipika.


- Akcija nije odgođena, imamo 50-ak ljudi, ako ne i više, do nekih još nisam uspjela doći da mi se potpišu. Imamo par udruga koje rade. Tu je i Gradska uprava i vrtić. Jučer smo u Poljani očistili jedno smetlište, odvezli smo 100 kubnih metara smeća samo na tom jednom smetlištu. Očistili smo ga strojno, a danas građani uređuju park i čiste lokacije po gradu. Vjerojatno bi bilo bolje da je vrijeme bolje, ali kiša ne pada. Napravit ćemo koliko možemo - izjavila nam je Sanela Ždralović, koordinatorica Zelene čistke za područje grada Lipika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI