Policija utvrdila: ¨Službenici nisu prekršili zakon. Pripremali su se za nadzor¨

Policija kontrolira promet u Ruševu
(FOTO: Facebook)

17.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8305

Iz nepotpisanog odgovora, koji je danas stigao iz PU požeško-slavonske, doznajemo kako policajci koji su snimljeni u utorak prilikom kontrole prometa u Ruševu kod Čaglina, nisu bili u prekršaju. Tako je barem utvrdila policija.

Tijekom zaustavljanja vozila na fotografiji iz vašeg upita nije bilo kršenja zakona odnosno, uporaba reflektirajućih prsluka definirana je Pravilnikom o načinu postupanja policijskih službenika u obavljanju poslova nadzora i upravljanja prometom na cestama i to prvenstveno zbog sigurnosti policijskih službenika.

Osim toga policijski službenici vode brigu i o sigurnosti drugih sudionika u prometu, a  znaci koje daju sudionicima u prometu jasni su i nedvojbeni, dok način postupanja policijskih službenika ovisi o konkretnoj situaciji, mjestu zaustavljanja, vrsti prekršaja, kao i o drugim okolnostima koje oni procjenjuju na terenu.


Sukladno navedenom Pravilniku nadzor i upravljanje prometom na cestama policijski službenici mogu obavljati i u civilnoj odjeći, kao i s vozilima bez policijskih obilježja, te su se sudionici u prometu obvezni pridržavati propisa bez obzira na vizualnu uočljivost policijskih službenika koji vrše nadzor prometa.


U trenutku snimanja fotografije policijski službenici su se pripremali za nadzor i kontrolu prometa, odnosno nisu operativno mjerili brzinu vozila, a kontrolu nad njihovim radom rukovoditelji provode kontinuirano te se u slučaju utvrđivanja propusta u radu policijskih službenika poduzimaju odgovarajuće mjere stegovne odgovornosti što će biti učinjeno i u predmetnom slučaju
, stoji u anonimnom odgovoru iz PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI