Otmica ili zabranjena ljubav: Djevojka jutros vraćena kući, mladić je još u pritvoru

Kuća u kojoj su navodno pronađeni
(FOTO: Aleksandar Grlić)

16.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11973

"Pronašli su ih oko 22,30, ne znam točno. Čuo sam da psi laju i izašli smo da vidimo svi što se događa. Mladić je imao lisice na rukama, djevojku su isto izveli van. Policija je bila tu cijelu noć i dobar dio prijepodneva, ostali su tu sve do 11 sati. Cijelu noć i dan je cijela ulica uznemirena. Nismo mogli spavati od laveži pasa", opisuje nam sinoćnju strku Mario Javora susjed napuštene kuće u Grabarju kod Kutjeva u kojoj je navodno pronađena 17-godišnja Grabarčanka J.B. i njezin bivši dečko, 5 godina stariji sumještanin M.K.

LINK Ovdje pročitajte tijek sinoćnjih događanja, kada je interventna policija tražila nestalu 17-godišnjakinju čija je obitelj strahovala da ju je oteo 22-godišnjak.

Od obitelji djevojke dobili smo potvrdu da je ona tjelesno dobro, ali premorena i u šoku. Kući je stigla tek jutros oko 5,30 sati. Više nam ne mogu reći jer su policiji potpisali izjavu koja ih obvezuje na šutnju. Neslužbeno doznajemo da roditelji i dalje vjeruju kako je riječ o otmici. Posjetili smo i obitelj M.K. koji je još pod istragom i u trenutku pisanja ovog članka nalazi se u pritvoru. Policija tek utvrđuje prave okolnosti ove priče koja sliči na Romea i Juliju s vrlo gorkim okusom. Ako jučer i nije bilo otmice i nasilja, bilo ga je prije. Obje obitelji i susjedi nam potvrđuju da je M.K. prošle godine istukao J.B. Zbog toga su se i izvansudski nagodili. Priče im se dalje razlikuju. Obitelj J.B. tvrdi da je M.K. imao obrazac nasilja i da je čak bio nasilan i prema svojim članovima obitelji. Njegova obitelj to niječe i tvrdi da je prošlogodišnji incident bio jedina iznimka.


- Da. Istukao ju je prošle godine i imali su problema. Bila je policija i Centar za socijalnu skrb i riješili su taj problem. Poslije su se normalno mirili, dva dana su skupa, pa onda više nisu. Tu sad ima priča i pričica. Više ne možeš normalno nešto složiti. Njezina mama je uvjerena da se nisu viđali godinu dana i da su prekinuli, a tu je bila prije par dana. To znaju i svi susjedi. Također priče da je bio nasilan, pa čak i da je istukao mene, nisu istinite, to je bio jedini incident - kaže nam pak mladićev polubrat.


- Poznajem i mladića i djevojku. Imali su svađa, istina je da ju je jednom i istukao u rujnu prošle godine. Nije baš bila sjajna veza, više puta su se svađali i mirili. Ne znam što da vam kažem, ne bih nagađao ništa, vidjet ćemo što će reći policija - kaže nam njihov neutralni sumještanin.

Svatko ima svoju "istinu" o događaju koji je jučer na noge digao cijelo Grabarje. Još uvijek se očekuje službeno očitovanje policije je li riječ o otmici ili ne.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI