Travanj u znaku Sunca: Na prvom festivalu dramskih skupina više od 120 sudionika

Valentina Soldo, ravnateljica požeškog kazališta
(FOTO: Lidija Galić)

15.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6826

"Više od 120 sudionika iz 22 dramske skupine odazvalo se prvom susretu dramskih skupina KaZlaDo koji će 22. i 23. travnja biti održan u požeškom kazalištu. Svoje sudjelovanje su potvrdile dramske skupine iz deset osnovnih i srednjih škola s područja naše županije. Uz pokazne predstave bit će održane i radionice za polaznike i voditelje dramskih skupina. To su predstave koje traju od pet do 12 minuta i ocjenjivat će ih stručni žiri u kojem su dvije profesorice s Umjetničke akademije u Osijeku, redatelj i dramski pedagog Damir Mađarić, studentica glume Marijana Matković te požeški kazališni amater Dario Hak", najavila je jedno od travanjskih zbivanja u požeškom kazalištu ravnateljica Valentina Soldo.

Osim festivala KaZlaDo u kazalištu će biti održan i Festival znanosti. Trajat će od 20. do 26. travnja u organizaciji Povijesnog društva Požega i u sklopu festivala će biti otvorena izložba Duje Medića na temu Sunca te dvije panel rasprave o mladima i umjetnosti te o kulturi.




- Festival znanosti na razini županije donosi preko 300 sati programa, a završava predstavom Sunce djever i Neva Nevičica – najavio je Goran Đurđević, predsjednik organizacijskog odbora Festivala znanosti.


Naime, ove su godine događanja u travnju vezana za Sunce i Mala škola kazališta, koja obilježava 20 godina postojanja, pripremila je za ovu prigodu predstavu na tekst Ivane Brlić Mažuranić Sunce djever i Neva Nevičica.

- Ta Sunca koja će prštati s pozornice imaju tendenciju poslati pozitivne vibre klincima i njihovim roditeljima da odgojimo kazališnu publiku – pojasnila je Slavica Jelić, voditeljica Male škole kazališta.



U travnju će u kazalištu biti obilježen i Međunarodni dan plesa.

- Obilježavamo ga u Požegi već 15 godina, ove godine 28. i 29. travnja. Bit će tu izložba plesnih fotografija autora Mladena Božičkovića s 30-ak najuspješnijih fotografija an temu plesa,a u goste nam dolazi najdugovječniji plesni ansambl "Studio za suvremeni ples" iz Zagreba s predstavom "Pokretač". Na sam Međunarodni dan plesa, 29. travnja, izaći ćemo izvan plesnih dvorana. Riječ je o projektu "Go out and dance” koji će se održati na terasi Kazališne kavane u Požegi – najavila je Ilijana Lončar.

17. travnja u požeškom kazalištu gostuje predstava "Ritina škola” kazališta Planet Art, a Požežani će još jednom imati priliku pogledati"Glumice u zagrljaju”, 30. travnja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI