Travanj u znaku Sunca: Na prvom festivalu dramskih skupina više od 120 sudionika

Valentina Soldo, ravnateljica požeškog kazališta
(FOTO: Lidija Galić)

15.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6825

"Više od 120 sudionika iz 22 dramske skupine odazvalo se prvom susretu dramskih skupina KaZlaDo koji će 22. i 23. travnja biti održan u požeškom kazalištu. Svoje sudjelovanje su potvrdile dramske skupine iz deset osnovnih i srednjih škola s područja naše županije. Uz pokazne predstave bit će održane i radionice za polaznike i voditelje dramskih skupina. To su predstave koje traju od pet do 12 minuta i ocjenjivat će ih stručni žiri u kojem su dvije profesorice s Umjetničke akademije u Osijeku, redatelj i dramski pedagog Damir Mađarić, studentica glume Marijana Matković te požeški kazališni amater Dario Hak", najavila je jedno od travanjskih zbivanja u požeškom kazalištu ravnateljica Valentina Soldo.

Osim festivala KaZlaDo u kazalištu će biti održan i Festival znanosti. Trajat će od 20. do 26. travnja u organizaciji Povijesnog društva Požega i u sklopu festivala će biti otvorena izložba Duje Medića na temu Sunca te dvije panel rasprave o mladima i umjetnosti te o kulturi.




- Festival znanosti na razini županije donosi preko 300 sati programa, a završava predstavom Sunce djever i Neva Nevičica – najavio je Goran Đurđević, predsjednik organizacijskog odbora Festivala znanosti.


Naime, ove su godine događanja u travnju vezana za Sunce i Mala škola kazališta, koja obilježava 20 godina postojanja, pripremila je za ovu prigodu predstavu na tekst Ivane Brlić Mažuranić Sunce djever i Neva Nevičica.

- Ta Sunca koja će prštati s pozornice imaju tendenciju poslati pozitivne vibre klincima i njihovim roditeljima da odgojimo kazališnu publiku – pojasnila je Slavica Jelić, voditeljica Male škole kazališta.



U travnju će u kazalištu biti obilježen i Međunarodni dan plesa.

- Obilježavamo ga u Požegi već 15 godina, ove godine 28. i 29. travnja. Bit će tu izložba plesnih fotografija autora Mladena Božičkovića s 30-ak najuspješnijih fotografija an temu plesa,a u goste nam dolazi najdugovječniji plesni ansambl "Studio za suvremeni ples" iz Zagreba s predstavom "Pokretač". Na sam Međunarodni dan plesa, 29. travnja, izaći ćemo izvan plesnih dvorana. Riječ je o projektu "Go out and dance” koji će se održati na terasi Kazališne kavane u Požegi – najavila je Ilijana Lončar.

17. travnja u požeškom kazalištu gostuje predstava "Ritina škola” kazališta Planet Art, a Požežani će još jednom imati priliku pogledati"Glumice u zagrljaju”, 30. travnja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI