Prijavite se i osvojite titulu najboljeg kuhara slavonskog čobanca

Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

15.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3208

1. svibnja u Požegi će biti održana tradicionalna kulinarska manifestacija "Požeški kotlić". Za titulu najboljeg kuhara slavonskog čobanca šestu će se godinu zaredom natjecati 50-ak ekipa.

- Svaki će sudionik dobiti meso i drva. Natjecatelji sa sobom trebaju donijeti začine i dobro raspoloženje. Program počinje u 10,45 sati, a  proglašenje je u 15 sati. Očekuje nas bogata ugostiteljska ponuda i zabavni program uz TS "Bisernica" - najavila je danas na konferenciji za novinare Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

Pozvala je svoje sugrađane da i sami tog dana dođu u Zvečevački park te provedu dan u prirodi uz gastro ponudu i glazbu.


Prijave za "Požeški kotlić" su do 27. travnja u turističkom uredu i na web stranicama TZ Grada Požege.




Na konferenciji za novinare ujedno je najavljeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu koje će biti održano ove nedjelje, 19. travnja na stazi "Villare".

- Ovo je 15. utrka. Lani smo imali 20 vozača iz Slovenije i očekujemo ih i ove godine. Imamo do sada više od 70 prijavljenih vozača. Favorit je Matej Jaroš, a očekujemo i Marka Leljaka kako bi utrka bila interesantnija. Vrijeme nam ide u prilog, danas dolaze strojevi i nastojat ćemo vrhunski pripremiti stazu - rekao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba Požega Promet. Favorit utrke je Požežanin Matej Jaroš koji će, kako je rekao, dati sve od sebe da odnese pobjedu pred domaćom publikom.



- S pripremama sam krenuo već po završetku prošlogodišnje sezone. Ovo će mi biti treća utrka u ovoj sezoni, u Sloveniji sam završio na osmom mjestu dok sam protekli vikend u Savskom Marofu prvu utrku završio na drugom, a drugu na prvom mjestu. Na domaću stazu dolazim kao vodeći. Lani sam u Požegi pobijedio u prvoj, a Marko Leljak u drugoj utrci te je odnio ukupnu pobjedu. Nadam se da ću ove godine pobijediti za sve moje navijače i Požežane koji dođu na utrku - rekao je Matej Jaroš.



Na motocross utrci nastupit će šest Požežana, ovaj put bez Lea Pandžića koji je ozlijeđen na europskom prvenstvu i za njega je sezona završena.

- Imat ćemo dva vozača u juniorskoj konkurenciji, a to su Antonio Blažeković i Enola Šamu. U B ligi vozit će Dino Orešković, Mihael Pandžić, Filip Panđić i Matej Jaroš u klasi Open - najavio je Zlatko Jaroš.

Utrka na Villarama počinje u 13,30 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI