Puač optužuje Grad i Ministarstvo: ¨Radovi su odrađeni nakaradno i mimo zakona¨

Tamara Puač (HNS)
(FOTO: Lidija Galić)

11.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 12070

Uređenje Sportsko-rekreacijskog centra u Požegi, koje je Grad lani realizirao u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, nisu svi dočekali s oduševljenjem. Tamara Puač, HNS-ova vijećnica u Gradskom vijeću podnijela je u siječnju svoje pritužbe Ministarstvu graditeljstva tvrdeći kako sumnja da je Rekreacija uređena u skladu sa zakonom te također, kako piše u njezinom dopisu, postoji opasnost od "ozlijeda".

- Pitala sam je li se poštivala pravna procedura i ako se nije poštivala, neka netko za to odgovara. Nisam protiv uređenja Rekreacije, nisam za to da se vrati u prvotno stanje, ali mi nitko ne može reći da radovi nisu počeli na "ho-ruk", stihijski i da to nije bilo nakaradno izvedeno. Odgovor Ministarstva graditeljstva još uvijek čekam. Dobila sam samo odgovor iz Ministarstva gospodarstva da im napišem tko su bili naručitelji radova pa sam ih stjerala u krasni kurac jer kakve veze ima Ministarstvo gospodarstva s javnom nabavom? Rekla sam im, ako im ja trebam to sve slati, za što onda imaju druge? - pojašnjava vijećnica Puač.


Klikni na fotografiju za uvećani pregled



Klikni na fotografiju za uvećani pregled


- Tu nije samo Grad u pitanju, nego i Ministarstvo. Znači, Ministarstvo se poziva na zakon koji je stupio na snagu u srpnju za projekt koji je odobren u lipnju. Čini mi se da nisu poštivana pravila gradnje i građenja, nije poštivana pravna procedura i to treba provjeriti - dodaje Tamara Puač.

Na pitanje je li stav HNS-a da je Rekreacija bila bolja prije "nakaradnih" radova, Puač odgovara: - Nakiću, nemoj mi stavljati u usta ono što nisam rekla! Ja sam samo zatražila mišljenje, to je moje pravo. Činjenica je da su radovi započeli stihijski i da se nije tamo moglo prići, drenaža je postavljena tek u ožujku. Kada je tadašnji predsjednik sportskog saveza na to upozorio, za tri dana više nismo imali predsjednika sportskog saveza - ustvrdila je Puač koju smo potom podsjetili da je Dražen Pekčec sam podnio ostavku na tu funkciju. Puač također napominje kako su se u HNS-u konzultirali sa stručnim osobama, ali nije još htjela otkriti o kojim se osobama radi.

U Gradu Požegi dobili smo potvrdu u obavljenom nadzoru koje je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, a Ministarstvo je sudjelovalo s 1,5 milijuna kuna.


Klikni na fotografiju za uvećani pregled


Klikni na fotografiju za uvećani pregled

- Iz ovog dopisa vijećnice Tamare Puač sasvim je jasno da je cijeli HNS ovu investiciju od početka pratio sa sumnjama i lažima koje su plasirali u javnost. Sad, kad je sve napravljeno i građani imaju obnovljeni Sportsko-rekreacijski centar, investicija kad je potpuno opravdala svoju svrhu, sad pokušavaju degradirati ono što je napravljeno - rekao nam je Vedran Neferović, gradonačelnik Požege.

- Vijećnica je u svom pismu prema Ministarstvu graditeljstva iznijela niz neistina. Neka se orijentira, neka nauči strane svijeta i onda neka nastavi s analizom situacije u gradu Požegi. Mi ćemo nastojati odraditi što više investicija i ako se ona smatra toliko stručnom, pozivam je da obavi nadzor nad svim projektima. Vrlo rado ćemo je prihvatiti i vjerujem da će iz lokal-patriotskih pobuda to odraditi besplatno. Izuzetno sam sretan zbog njezinog dodatnog angažmana - komentirao je Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI