Prvi požeški park za pse će imati pješčanik, dasku za penjanje, stupčiće za dresuru...

Mjesto gdje će biti park za pse u Osječkoj ulici
(FOTO: Google Street View)

10.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4634

"Bit će jedan pješčanik, cijev kroz koju se mogu provlačiti psi, stupčići koji služe za dresuru i daska za preskakivanje odnosno penjanje. Posadit ćemo drveće da ima malo hlada. Stavit ćemo koševe za smeće i nekoliko klupica za vlasnike. Ako dobijemo još kakvih donacija i ne potrošimo tih 13.000 kuna isključivo na materijal, onda ćemo još nešto dodati", nabraja Gordana Malbašić, predsjednica Udruge za zaštitu životinja "Sirius" sadržaje novog parka za pse u Osječkoj ulici u Požegi, nasuprot Ratarnice, na zemljištu u vlasništvu požeškog Komunalca.

Siriusovi volonteri su jučer počeli s prvim pripremnim radovima i izvidima, a prve prave akcije se očekuju idućeg tjedna. Pozivaju sve ljubitelje životinja da im se pridruže u akcijama kako bi što prije završili novi park na kojem sigurno neće pisati "Zabranjeno šetanje pasa". Izgradnju parka je potpomogla zaklada Slagalica s 13.000 kuna.

- U gradu smo ograničeni. Posvuda su table koje govore da se ne smije šetati sa psom. Vlasnici pasa to zapravo jedva čekaju i spremi su pomoći u radovima i svemu. Rok za završetak radova je 27. lipnja. Već imamo u planu niz aktivnosti kojima ćemo uhodati park i pokazati da može biti koristan. Radit ćemo socijalizacije. Imamo volontera koji je dreser pasa, pozvat ćemo razrede školske djece da se malo druže sa psima. Imamo program kojima ćemo pokazati da park ima funkciju i može biti koristan - nastavlja Gordana Malbašić, predsjednica Siriusa.


- Tamo je bila jedna hrpa lišća iz parka koji su dečki iz Komunalca došli maknuti. Došli smo vidjeti da izmjerimo koliko nam treba još ograde, treba li poravnati teren i da napravimo neki plan rada. Volonteri su se lijepo odazvali, došlo ih je 11. Došla su i dva čovjeka iz Komunalca, oni nam nude pomoć i savjete. Ima tu još nekih radova koje nismo predvidjeli. Treba se napraviti mostić preko kanala. Sredinom idućeg tjedna ćemo vjerojatno početi s prvim radovima. Trebamo nabaviti samo žice za ograde i stupove jer nemamo uvjete da spremimo velike količine materijala pa idemo na akcije ciljano. Ljudi mogu pratiti našu Facebook stranicu gdje ćemo ih najaviti. Svaka pomoć nam je dobro došla, od one fizičke do donacija ili ideja. Gledamo druge parkove i skupljamo ideje, ali ako netko ima nešto iz svoje glave bit će super. Dobrodošle su i donacije poput pijeska, nekoliko trupaca da ogradimo pješčanik, daske za klupice, sve je dobrodošlo - ustvrdila je Malbašić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI