Sudska službenica osumnjičena za krađu novca od kazni; slučaj istražuje USKOK

Općinski sud u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

10.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10637

Službenica Općinskog suda u Požegi osumnjičena je da je zlouporabila svoj položaj. Uzimala je novac te zbog toga dobila otkaz. Informaciju nam je potvrdila glasnogovornica suda Anamarija Kovačević Turac.

- Vezano za traženu informaciju mogu vas izvijestiti da su u radu službenice ovoga suda, u određenim kaznenim predmetima, utvrđene nezakonitosti u vezi s naplatom troškova kaznenog postupka i naplatom novčane kazne. Zbog navedenih radnji protiv iste je podnesena kaznena prijava nadležnom tijelu, te joj je i izvanredno otkazana državna služba. S obzirom da su u tijeku izvidi sukladno Zakonu o kaznenom postupku nismo u mogućnosti, niti smo ovlašteni davati druge informacije - navodi se u odgovoru iz suda.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o starijoj djelatnici suda koja je pred mirovinom. Novac je, tvrdi naš izvor, uzimala tako što je, primjerice, nekoliko godina uplate građana za kazne primala na ruke te ih spremala u džep. Riječ je, doznajemo dalje, o nekoliko stotina tisuća kuna.


Više informacija o cijelom slučaju zatražili smo u PU požeško-slavonskoj te DORH-u.


Iz PU požeško-slavonske odgovorili su nam da nemaju saznanja o odgađaju niti u vezi toga provode policijske izvide.

Dodano u 17,30

- Kaznena prijava Općinskog suda u Požegi podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi protiv državne službenice - sudske zapisničarke zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st.2. KZ/11 ustupljena je na nadležno postupanje USKOK-u, budući da se radi o predmetu iz nadležnosti istoga, a prema Zakonu o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – navodi se u odgovoru koji smo dobili iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu koji potpisuje Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI