U Sovskom Dolu pukla cijev; mještani dobivaju vodu iz cisterne

Cisterna s pitkom vodom ispred DV Cvjetna livada
(FOTO: Mario Nakić)

09.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 2095

U Sovskom Dolu, naselju u općini Čaglin, došlo je do poremećaja u vodoopskrbi. Selo se opskrbljuje vodom iz lokalnog izvora iz kojeg voda nakon dezinfekcije puni vodospremu i dalje se distribuira kućanstvima, javljaju iz Tekije.

- Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prekida dotoka vode u vodospremu. Naši djelatnici su na terenu i pokušavaju locirati kvar na dovodnom cjevovodu. Prema posljednjim informacijama, radi se o pojavi više klizišta zbog kojih je najvjerojatnije došlo do klizanja terena i oštećenja cjevovoda - objašnjava Ante Kolić, direktor Tekije.

Tekija je privremeno postavila dvije cisterne za opskrbu stanovništva vodom - jednu kod škole, a drugu u predjelu zvanom Donja Mala. Do kraja današnjeg dana (četvrtak) planiraju detektirati problem, a najvjerojatnije će se morati izgraditi oko 200 metara novog dovodnog vodovoda. Kolić dodaje kako moli stanovnike Sovskog Dola za razumijevanje i strpljenje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI