¨Život nam se sto posto promijenio. Pomaže nam baka i svi smo presretni¨

Majka Tomislava s Veronikom i Ana Marijom
(FOTO: Lidija Galić)

09.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10875

"Ana Marija i Veronika bile su nam veliko iznenađenje jer imamo već kćer od 12 godina. Stvarno smo bili iznenađeni, ali i presretni", kaže nam Tomislava Kulundžić iz Pleternice, majka blizanki koje su danas u pleterničkom vrtiću dobile novčanu potporu Grada Pleternice.

Rođene su 1. rujna prošle godine i svojoj su obitelji donijele veliku radost.




- Život nam se promijenio sto posto. Sve smo podredili njima. Noću su predobre, bude se samo jednom, a dan zato zna biti dosta težak. Pomaže mi svekrva i da nje nema ne znam kako bi sve to mogli. Nemamo podijeljena zaduženja već tko što stigne, to i napravi. Baka kuha tako da se mogu maksimalno posvetiti kćerima. Svi smo presretni – dodaje Tomislava.


Kaže kako je dvoje male djece odjednom poprilično velik trošak, a najskuplje su pelene i hrana za što treba najmanje tisuću kuna mjesečno.

- Najteže je kad su bolesne. Uvijek budu obje bolesne u isto vrijeme, nervozne su pa ih baka i ja po cijelu noć nosamo.





Ana Marija i Veronika dvojajčane su blizanke, rođene su s četiri minute razlike, a u obitelji kažu da i nisu baš jako slične te ih sada već svi bez problema razlikuju.

- Kad sam saznala da je snaha trudna, molila sam se Bogu da budu dvojke i evo, želja mi je ispunjena. U mojoj obitelji puno je blizanaca. Moja tetka ima dvojke, njezina kćer također, a i mamina baka – nabraja nam baka Fanika pomažući Tomislavi da malene smjesti u kolica.



Po tisuću kuna danas je od Grada Pleternice dobilo još 57 djece rođene od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine. Ukupno je lani rođeno 119 djece s pleterničkog područja i, prema riječima gradonačelnice Antonije Jozić, otprilike toliko ih se rađa već unatrag nekoliko godina.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI