¨Nadam se da novinari više neće dolaziti u Čaglin da nas ismijavaju¨

Ivan Demše
(FOTO: Josip Marković)

09.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4314

HDZ-ovac Ivan Demše novi je predsjednik Općinskog vijeća Čaglina. Na tu je funkciju izabran na sinoć održanoj konstituirajućoj sjednici. Za njega je glasovalo 13 vijećnika dok je suzdržana bila nezavisna vijećnica Karmela Nuić Gaćeša. Za zamjenika je izabran Slobodan Jačimović iz redova srpske nacionalne manjine, također s liste HDZ-HSS. Demše je u vijeće ušao nakon što mu je svoje mjesto u vijeću prepustio nositelj pobjedničke liste Slaven Bardač.

- Bio sam predsjednik Općinskog vijeća 13 godina. Nakon šest godina izvan politike prihvatio sam se ponovno ovoga jer vjerujem u mlade ljude koji su došli na čelo Općine. Vjerujem da će mi dosadašnje iskustvo dobro doći te da ćemo uspjeti napraviti pomake nabolje – rekao je Demše.

Već danas, kaže, kreću sa slaganjem proračuna koji bi trebao biti usvojen do kraja ovog mjeseca.


- Kad vidimo mogućnosti proračuna, nastavit ćemo s projektima među kojima su poduzetnička zona, sportska dvorana i kanalizacija. Izradit ćemo strategiju razvoja Općine te pokušati povući novac iz EU fondova. Rak rana naše općine je velika nezaposlenost i ako nam mladi odlaze, ništa od toga nema smisla. Puno je staračkih kućanstava, imamo 31 naselje, veliku infrastrukturu i sve to traži novca, a proračun je malen – dodao je Demše.


I dok je proračun za 2015. godinu planiran u iznosu od 6,2 milijuna kuna, Demše smatra da neće biti veći od četiri milijuna.

- Već sada znamo da je planiranih 800 tisuća kuna pomoći od Županije upitno, oko 400 tisuća kuna izgubit ćemo na povratu poreza i sve je to veliki udar na naš proračun – kaže Demše. Unatoč svemu vjeruje da će pozitivnih pomaka u Općini biti.

- Nadam se da novinari neće više u Čaglin dolaziti samo radi prljavog veša i da nas ismijavaju jer ćemo biti ozbiljni u svom radu – zaključio je.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI