Grabrik je pun malih rukometaša: ¨Dobro je doći kad te tako lijepo ugoste¨

Mladi Valpovčani s trenerom
(FOTO: Aleksandar Grlić)

02.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8066

Tijekom Uskrsnih praznika u Sportskoj dvorani Grabrik se tradicionalno organizira rukometni turnir mlađih kategorija pod nazivom "Požeški dječaci". Tako je i ove godine po 11. put. U Požegu su još jučer došli mladi rukometaši 2002. godine i mlađi iz Umaga, Đakova, Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. Ove godine sudjeluje čak 16 ekipa. Mali rukometaši su u dva dana terena pokazali sportski duh, odmjerili snage, ali i iskoristili priliku za stjecanje novih prijatelja i upoznavanje Požege.

Oko Grabrika je sve živo i puno veselja. Dječaci i njihovi treneri iz Valpova, Čazme i Slavonskog broda s puno hvale opisuju turnir koji organiziraju Sportsko društvo Lopta i Rukometni klub Požega.

- Rukomet treniram dvije godine, a imam 11 i pol godina (na onih pola inzistira). Na turniru je zabavno, pobijedili smo Medveščak i Nexe. Požežani su super domaćini, dobili smo sendviče, smokije, kroasane. Kod ovakvih turnira je najbolji dio druženje i stjecanje prijatelja. Sprijateljio sam se s Valpovčanima, Našičanima i Požežanima - ispričao nam je Krešimir Udovičić iz Slavonskog Broda.





- Za turnir nemam što reći, organizacija i sve ostalo je super, zato i dolazimo svake godine. Mislim da nam je ovo peta godina zaredom. Ove godine nismo ušli u polufinale jer imamo nešto manje klince, neki imaju samo 9 godina, ali obavezno smo došli zbog druženja i svega, da mali igrači steknu neku afirmaciju i da se nauče igrati. Pretprošle godine smo osvojili turnir, prošle godine smo bili drugi, uglavnom uvijek smo u vrhu. Blizu nam je, jeftino je, ostanemo spavati, imamo tri obroka. Stvarno je sve super, koristimo vaš smještaj i sve ostalo - dodaje Predrag Šimić, trener Škole rukometa Slavonski Brod.

- Volim rukomet jer se igra u zatvorenom, dinamičan je i zabavan. Puno putujemo, bili smo u Kutini, Ivanić Gradu, a prvi put smo u Požegi. Grad je lijep i velik. Stekao sam prijatelje iz Zagreba. U četvrtfinalu smo izgubili od Osječana, ali prije toga smo pobijedili Đakovo i Spačvu. Lijepo je sudjelovati u pobjedama, žao mi je što nismo prošli dalje, ali najvažnije je sudjelovati - kaže Marko Deželić, mali rukometaš iz Čazme.



- Zadovoljan sam organizacijom turnira. Dječaci imaju dosta utakmica. Cijenim trud domaćina uložen u organizaciju ovog velikog turnira. Raduje me činjenica da se odazvalo 16 ekipa diljem Hrvatske koje mogu odmjeriti snage na jednom, možemo slobodno reći, malom državnom prvenstvu u Požegi i rado ćemo se odazvati narednih godina. Sad nam se poklopio i dobar rezultat da nam je ekipa ostvarila plasman u polufinale pa nam ostaju dvije utakmice za sam vrh. Konkurencija je odlična. Vidi se da ekipe koje su sudjelovale na državnim prvenstvima i dulje rade s klincima u tog godišta imaju malu prednost. Pokušat ćemo možda malo i pomrsiti račune favoritima i izboriti se za medalju ako je to moguće, ako ne, stisnut ćemo im ruku i reći da su bolji - izjavio nam je Alenko Bajer, voditelj škole rukometa u Rukometnom klubu Valpovka.

- Vratar sam od svoje šeste godine. To sam postao jer mi je to dobro išlo. Nije lako biti vratar, ima puno posla i treniranja. Dosad sam na turniru imao 10-ak obrana. Neke je lopte teže, a neke lakše uhvatiti. Vratar ipak nije glavna faca u ekipi, svi jednako doprinosimo. Ovo mi je prilika da provjerim malo svoje vještine. Razgledali smo i grad. Požega je jako lijepa. Domaćini su sve odlično organizirali, sprijateljio sam se s kolegama iz Čazme, Našica i Petrijevaca. Između utakmica se igramo, dodajemo loptom, pričamo viceve i družimo se. Domaćini su nas i dobro pogostili kiflama i čokoladicama, dobro je doći kad te ovako lijepo ugoste - kaže nam na kraju Darjan Lazar, vratar malih Valpovčana.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI