Županija potiče proizvodnju: ¨Obrtnicima će kamate biti ispod 3 posto¨

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

02.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3017

Požeško-slavonska županija sufinancirat će kamate na kredite obrtnicima i poduzetnicima koji se bave ili planiraju pokrenuti vlastitu proizvodnju. Za tu je svrhu u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta osigurano pet milijuna kuna.

- Potpisali smo ugovore s devet banaka koje djeluju na području naše Županije. Svaki obrtnik te početnik koji želi otvoriti obrt i baviti se proizvodnjom ili uslugama dobit će kredit s oko šest i pol do sedam posto kamata. Od toga će dva posto kamata sufinancirati Ministarstvo, a dva posto Županija. To znači da će kamate na ta sredstva biti manja od tri posto - pojasnio je župan Alojz Tomašević.




Požeško-slavonska županija i do sada je sufinancirala obrtništvo, a ovakav model planiraju primijeniti i na poljoprivredni sektor.


- Zahvaljujem bankama što su prepoznale važnost ulaganja novca u proizvodnju te pozivam sve obrtnike i one koji planiraju otvarati nova radna mjesta da se uključe u program. Kredit je moguće dobiti u iznosu od sto tisuća do pet milijuna kuna. Teško je reći koliko će ovakav  program potaknuti obrtnike na pokretanje proizvodnje, ali znamo da je svima koji podižu kredite itekako važna visina kamate. Ako su krediti na sedam ili deset godina jasno je da su uštede velike - zaključio je župan.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI