Otvoren novi dječji vrtić u Velikoj: Pogledajte kako izgleda (foto)

Otvoren je novi dječji vrtić u Velikoj
(FOTO: Lidija Galić)

01.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8766

Od utorka će velički mališani krenuti u novi dječji vrtić. Izgradnja je krenula 2012. godine i unatoč poteškoćama s izvođačem radova, zbog čega je morao biti raspisan novi natječaj te izabran novi izvođač, danas je svečano stavljen u funkciju.






- Vrtić će pohađati 50 djece s područja Velike i Kaptola u tri skupine: jaslice i još dvije dobne skupine. Otvorili smo i četiri nova radna mjesta što će omogućiti ljudima da ovdje zarade za život. Nadam se da će ova investicija barem nekoga zadržati da nam ne odlaze ne samo iz općine, nego i iz Hrvatske – rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika. Izgradnja vrtića koštala je 3,5 milijuna kuna od kojih je 50 posto osigurala Općina, a preostalih 50 posto Ministarstvo regionalnog razvoja.






Zemljište za vrtić je dala velička škola, sam objekt se proteže na 560 četvornih metara prostora, a tu su i dva dječja igrališta.

Otvorenje vrtića bila je prigoda i za darivanje novorođenih beba s područja općine. Po dvije tisuće kuna dobilo je 16 djece te po tri tisuće kuna troje djece od koji je dvoje četvrto, a jedno dijete deveto u svojoj obitelji.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI