Pleternica, Kutjevo, Pakrac i Lipik imat će vlastite registarske oznake

Ulica Ivana Šveara u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

31.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15150

Ministarstvo unutarnjih poslova RH pokrenulo je proceduru po kojoj će svi gradovi u Republici Hrvatskoj, koji još nemaju svoje jedinstvene oznake na registarskim pločicama vozila, to sada dobiti. Iz MUP-a su poslali dopis gradonačelnicima da se očituju sa svojim prijedlozima za oznake, a u slučaju da dva grada predlože istu oznaku prednost će imati grad s većim brojem registriranih vozila.

Na području Požeško-slavonske županije imamo pet gradova od kojih samo Požega ima vlastitu registarsku oznaku PŽ, a istu oznaku zasad koriste vozila s područja cijele Požeštine dok stanovnici Pakraca i Lipika koriste daruvarsku oznaku DA.

To će se sada promijeniti jer svaki će grad imati svoju oznaku. Pleternica će vjerojatno dobiti oznaku PT.


- Ja sam tražila da dobijemo PL jer Ploče imaju manje stanovnika od nas, ali će u njihovu korist vjerojatno presuditi broj vozila jer oni imaju i brodice - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.


Kutjevo je dobilo oznaku KJ (KT ima Kutina), Pakračani će imati oznaku PA, a Lipičani LI.

Nove će se registarske oznake koristiti od 1. srpnja. Stanovnici pet općina u našoj županiji i dalje će koristiti požeške registarske oznake kao i dosad.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI