Požeški gimnazijalci uspješni na još jednom natjecanju

Požeški gimnazijalci na natjecanju u Virovitici
(FOTO: Gimpoz.hr)

26.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13914

Matematičari Gimnazije Požega nižu toliko uspjeha na raznim natjecanjima da će im uskoro trebati posebna prostorija za diplome, pehare i medalje. Zadnji uspjeh su ostvarili prošlog vikenda u Virovitici na 6. ekipnom natjecanju iz matematike "Rokovi matematičari". Josip Mohler, Ivan Protrka, Ivan Manović i Luka Matijević osvojili su prvo mjesto u gimnazijskoj kategoriji "Beta" dok je ženska ekipa (Ivana Šarić, Lucija Sabljić, Ružica Radoš, Ana Kerepčić) zauzela četvrto mjesto.

Osim njih natjecali su se i učenici tehničkih škola u kategoriji GAMA i strukovnih u kategoriji DELTA. Ove godine na natjecanju su sudjelovale 43 ekipe iz Virovitice, Bjelovara i Požege. Natjecanje je održano u sklopu Tjedna darovitih učenika u sportskoj dvorani Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici. Požeške matematičare su u Viroviticu vodile profesorice Vanda Louč i Sanja Grabusin.

- U Virovitici su ostvarili odličan rezultat. Naši profesori matematike su ih vodili i pripremili. Pokazali su zavidno znanje i to nije slučajno jer s učenicima radimo u našem Centru izvrsnosti Dar-Mar. Tamo se ozbiljno radi na matematici i učenici se pripremaju. Mogu reći da već duži niz godina naši učenici postižu dosta dobre rezultate što se tiče svih vrsta matematičkih natjecanja, smotri i festivala. Pohvalio bih sve učenike i mentore koji sustavno rade na matematici - rekao nam je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI