HSLS: Grad Požega treba smanjiti socijalnu pomoć na minimum

Ivona Takač
(FOTO: HSLS Požega)

26.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 7759

"Neki osuđuju gradsku vlast što je smanjila izdvajanja za socijalnu skrb. Mi osuđujemo što sredstva za socijalnu skrb nisu još smanjena, na zakonski minimum", stoji u priopćenju Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) grada Požege koje potpisuje predsjednica Ivona Takač.

- Pogrešan je stav kako jedinica lokalne samouprave mora voditi brigu o udrugama i (socijalno ugroženim) građanima i to kroz direktno financiranje. Taj stav proizlazi iz politike koja se svodi na "kupovinu glasova". Grad mora voditi brigu o svojim zakonskim poslovima. Ako ispuni sve zakonom predviđene poslove i na kraju godine novca i ostane, on će se iskoristiti kada jednoga dana budu raspisani natječaji za EU fondove, jer je potrebno osigurati 20-ak posto financijskih sredstava i bolje imati zatvorene financijske konstrukcije za konkretne projekte, nego da se mora ići u podizanje kredita - pojašnjava Takač.

Osvrnula se i na odnos prema sportu, sportskim udrugama i Požeškom sportskom savezu.


- Grad mora drukčije voditi brigu o sportu i to na način da pojedince koji su uspješni financira sam Grad kroz jednokratne novčane pomoći, a klubove treba financirati kroz Sportski savez pri čemu moraju biti postavljeni jasni kriteriji. Ako košarkašice rezultatima mogu igrati 1. ligu, onda one moraju dobiti najviše. Ne može biti da za košarkašice novca nema, a da se financiraju svi klubovi pa i "amaterski" (malonogometni i dr. rekreativni klubovi poput kuglanja, ribolova, fitnesa...). Novca ima malo i treba ga usmjeriti na samo one koji imaju rezultat. Ostalima se samo treba omogućiti uvjete za treninge.


- Grad mora činiti sve kako bi se vrednovala izvrsnost, bilo učenika i studenata, bilo sportaša. Kada takvu politiku prepozna Grad, prepoznat će i gospodarstvenici koji su i u ovo doba krize spremni ulagati u izvrsnost. Kroz sustavnu brigu za sve one koji su izvrsni, vatrogasne mjere neće biti potrebne, kao što županijski vijećnik Daniel Majer predlaže gradonačelniku za ŽKK Plamen Požega. Nadamo se da će košarkašice i košarkaši izboriti ulazak u A1 ligu te da će pronalazak financijskih sredstava biti manji problem - stoji u priopćenju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI