¨Gradska uprava bi se više trebala baviti ekonomskim razvojem¨

Hrvatska konzervativna stranka
(FOTO: Lidija Galić)

25.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8143

"Konzervativna Hrvatska punim plućima diše slobodu koju su nam osigurali naši branitelji. Na njoj ćemo graditi državu slobodnu od neprijatelja ovog vremena: pretjeranog vanjskog duga, visokih poreza, neučinkovitosti administracije, korupcije koja se umrežila u sve pore našeg društva. Težak je to posao u kojem nam glavni partner neće biti oni koji su promašenim politikama uništavali Hrvatsku posljednja dva desetljeća, nego oni koji i u ova teška vremena svakodnevno grade Hrvatsku otvaranjem novih radnih mjesta, plaćanjem poreza i poštenom isplatom plaća radnicima- rekao je na konferenciji za novinare Branko Polić, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Požeško-slavonske županije.

Kaže kako hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima neće zahvaljivati samo na stranačkim skupovima nego će ih otvoreno štititi od nasrtaja onih koji na njihovoj muci grade svoju glasačku mašineriju.

- Naš je moto: Domovina, a ne opljačkana imovina. Prirodno je da svatko želi upravljati sam sobom, ali to mora učiniti svojim, a ne tuđim novcem - dodao je Polić.


- Politikom se može baviti samo ona osoba koja ima osiguranu egzistenciju. Političko prebacivanje opcija s lijeve na desnu stranu nema smisla. Zatečeno stanje je takvo kakvo je i nema prebacivanja odgovornosti u prošlosti nego treba preuzeti sadašnje stanje i ne uzdati se previše u Europsku uniju već se osloniti na vlastite snage, vlastite ruke i um i opstanak i egzistencija su mogući - smatra Mirela Mezak, predsjednica HKS-a Grada Pleternice.


Dodaje da jedinice lokalne samouprave, ako su održive, treba ostaviti. Ne može ih se ukidati bez plana i one jedinice koje su održive i nisu na teret državnog proračuna trebalo bi ostaviti, a to je i naša obveza jer smo potpisnica Europske konvencije o lokalnoj samoupravi - dodala je.

- Gradska uprava glavni je pokretač razvoja svoje sredine. Smatramo i sugeriramo da bi se malo više trebalo baviti lokalnim ekonomski razvojem. Cilj toga je poticanje konkurentnosti i održivi razvoj kroz stvaranje pozitivne klime za ulaganje, izgradnja imidža grada kao prijateljski naklonjenog ulagačima i formiranje Ureda za lokalni ekonomski razvoj - dodala je predsjednica gradske organizacije Grada Požege Veselka Barišić.

Branko Polić naglasio je na kraju da Hrvatska konzervativna stranka uključuje što više žena i mladih.

- Svjedoci smo da mladi ljudi za izbore ostaju kod kuće i sudbinu im kroje drugi. Naši potencijalni birači su oni koji do sada nisu izlazili na izbore, a takvih je najviše - zaključio je Polić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI