Huška pita: Što smo skrivili? Želi li nas Vlada staviti u geto?

Davor Huška na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Pakraca
(FOTO: Tomislava Marošević)

19.03.2015. | Tomislava Marošević
Pregleda: 5837

"Što smo skrivili? Poručuje nam li to Vlada iz Zagreba da nas treba odavde iseliti i napraviti za nas Pakračane i Lipičane geto nedaleko Zagreba, kažnjava li nas se zbog nečega?”, upitao se Davor Huška, gradonačelnik Pakraca dok je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u povodu Dana grada, govorio o protekloj godini. Među primjerima kako Vlada RH tretira pakrački kraj spomenuo je pripajanje bolnica, ukidanje željezničkih linija i područja od posebne državne skrbi te poništavanje natječaja za izgradnju akumulacije Šumetlica.

S druge strane, gradonačelnik se osvrnuo i na pozitivne primjere u Pakracu, naglasivši kako su u posljednjih 11 godina povukli 155 milijuna kuna iz raznih fondova i imaju projekte vrijedne 630 milijuna.

- Nema predaje. Garancija tome su naši stanovnici, njihov prkos, inat i volja da ono što nismo izgubili u Domovinskom ratu, ne izgubimo u miru - ustvrdio je Huška.







Predsjednik Gadskog vijeća Zoran Krejči otvorio je sjednicu minutom šutnje za poginule branitelje, a potom je pozdravio goste među kojima su počasni građani Pakraca Ivica Kostović, Marko Širac i Mladen Markač, župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić te mnogi drugi.

- Budući da nas ima tako malo, zaista nam je potrebno zajedničko zalaganje svih koji žele dobro našem gradu u osmišljavanju i provođenju zajedničkih projekata. Građani koji pune gradski proračun, itekako su s punim pravom zainteresirani za način trošenja proračunskih sredstva. Siguran sam da će Gradsko vijeće biti dobar korektiv gradonačelniku koji predlaže gradski proračun i raspolaže s proračunskim sredstvima - rekao je Krejči dodavši kako mnogi građani nisu zadovoljni brzinom obnove grada nakon Domovinskog rata, a posebno gospodarstva.





Huška i Krejči su uručili priznanja ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Pakraca - "Pečat Grada Pakraca" pionirskoj sekciji Nogometnog kluba Hajduk, Streličarskom klubu Kuna i novinarki HRT-a Dubravki Vukoja, a "Zlatnu plaketu Grada Pakraca" Udruzi za promicanje inkluzije Zagreb, Udruzi stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine i poduzetniku iz Italije Giovanniju Reganellu. Ove je godine za najbolji literarni rad na temu "Mladi i Domovinski rat" nagradu osvojila Ana Lenče, učenica 8. razreda OŠ braće Radić. Nastupili su Zbor osnovne glazbene škole Pakrac i KUD "Seljačka sloga” iz Prekopakre.









Svetu misu za Dan grada u pakračkoj crkvi služili su požeški biskup Antun Škvorčević i slavonski vladika Jovan. Jutros su izaslanstva Grada Pakraca, uzvanici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju pakračkim braniteljima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI