Milković: Gradonačelnice, zašto tajite da se protiv Vas vodi kazneni postupak?

Vlado Milković (HDSSB)
(FOTO: Lidija Galić)

18.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 17677

"Je li točno da se na Općinskom sudu u Požegi vodi protiv Vas kazneni postupak?", pitao je na aktualnom satu sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Vladimir Milković (HDSSB) pleterničku gradonačelnicu Antoniju Jozić.

- Postoji kaznena prijava, ali nije podignuta optužnica – odgovorila mu je gradonačelnica.




Nezadovoljan odgovorom Milković je potom pročitao odgovor glasnogovornice suda u kojem se navodi da je ipak riječ o kaznenom postupku za djelo iz domene sigurnosti platnog prometa i poslovanja za što je predviđena kazna do jedne godine zatvora.


- Ako se kazneni postupci vode protiv gradonačelnika jednog grada kao što je Zagreb, zašto ne želite priznati građanima da se vodi i protiv Vas? Neka građani znaju tko im vodi grad tim više što ste do sada već osuđivani. Neka znaju tko je na čelu grada – ustrajao je Milković.

- Nemojte iznositi neistine i tako teške riječi. Nikad nisam kažnjavana niti kažnjena – odgovorila mu je Jozić.

U raspravu se ubacio predsjednik vijeća Marijan Aladrović ističući kako se postavljeno pitanje ne odnosi na djelokrug rada Gradskog vijeća.



- Ne želim biti ničiji odvjetnik. Ona je javna osoba, ali mislim da ovo nije mjesto da se to tome razgovara. Ima niz drugih načina da o tome razgovarate – smatra Aladrović.

- Svatko je mogao vidjeti da je na popisu poreznih dužnika bilo i moje ime. Međutim, na tom popisu mog imena više nema jer je moja obveza ispunjena u cijelosti – dodala je na kraju gradonačelnica.

Zvonko Čorak (HSU) pitao je gradonačelnicu do kada je rok za završetak radova u ulicama Eugena Podupskog i Matije Gupca. Tvrdi da radovi idu jako sporo te da ovakvim tempom gdje ima dana kad se ništa ne radi, neće biti gotovi do Devetnica.



- Rok za završetak radova je po ugovoru šest mjeseci. Međutim, izvođač je zbog zimskog perioda zatražio produžetak roka i radovi bi trebali biti završeni do kraja travnja – odgovorila je Jozić.

Potrebu da pojasni situaciju oko ove, 27 milijuna kuna vrijedne investicije, imao je HDZ-ov vijećnik Franjo Lucić.

- Neću reći da me ovo pitanje uzbuđuje, ali čudim se da ste ga postavili baš Vi koji dolazite iz građevine. Tražiti da se investicija od 27 milijuna kuna završi za mjesec dana je nemoguće. Veliki su radovi u pitanju, gardi se potporni zid, proširuje cesta, nogostupi, sve instalacije. Radove obavljaju dvije tvrtke i nije točno da idu sporo – rekao je Lucić.



- Franjo, nemoj izmišljati! Nisam rekao da trebaju biti gotovi za mjesec dana, ali kažem da ovakvim tempom neće biti gotovi do ljeta. I danas su tamo samo dva bagera. Evo, sad najavljujem da ćemo napraviti konferenciju za novinare i odmah obavještavam medije o tome – ljutio se Čorak.

- Što ćeš ti sazivati novinare? Zbog čega? Kako možeš tako pričati? Zapamtite sad svi što je Čorak rekao pa ćemo baš vidjeti kad će radovi biti gotovi i je li bio u pravu – uzvratio je istom mjerom Lucić. U nastavku sjednice vijećnici su većinom glasova usvojili polugodišnje izvješće o radu gradonačelnice u drugoj polovici 2014. godine te jednoglasno još četiri točke među kojima je i odluka o odobrenju okvirnog kredita u iznosu od četiri milijuna kuna. Taj će novac, pojasnila je gradonačelnica, biti korišten da bi se premostio period od odobrenja do povrata novca za određene projekte u gradu.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI