Mihael je promatrao izbore u Makedoniji, Jordanu i Ukrajini

23.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 10067

Požežanin Mihael Rukavina se nedavno vratio iz Makedonije gdje je proveo 37 dana promatrajući izbore kao predstavnik Ureda za demokratske institucije i ljudska prava OSCE-ODIHR. Prije nekoliko godina svoju je karijeru započeo kao promatrač GONG-a, a zatim se nastavilo na drugim institucijama i u raznim državama. Prošle godine je nadgledao izbore u Jordanu, a onu prije toga u Ukrajini.

- Volim putovati, kako da ne. Uvijek se upoznaju novi ljudi, a meni osim uzbuđenja puno znači učenje o raznim kulturama. Izbore da ne spominjem, ja obožavam izbore. Kada imam slobodnog vremena, gledam na internetu što se događa na nekim izborima, primjerice u Zimbabveu. Sumnjam da još puno ljudi to radi - rekao je za 034 portal Mihael Rukavina.

Avanturist po prirodi, rekreativno se bavi biciklizmom i ne izostaje posjetiti prirodne ljepote zemalja u koje ga posao odvede unatoč možebitnoj teškoj pristupačnosti terena ili prirodnih znamenitosti.


- Ne, ne smatram se planinarom, ali da, ako postoji nekakav lijepi vrh u blizini mjesta gdje jesam, naravno da ću ga posjetiti. Pustinja je isto prekrasna, uživam u takvim velikim razlikama samog življenja koje su ponekad i dramatične. Također i otkrivanju zajedničkih osobina raznih naroda i civilizacija kao i njihovih  različitih uvjeta i prošlosti.
Fascinantno mi je promatrati ljude kako reagiraju ovisno o okolnostima, a uostalom meni je koncept demokratske države kao i samih  izbora od visoke važnosti, ja zaista vjerujem u to. Radim s golemim entuzijazmom i drago mi je da su i kolege to prepoznale - kaže Rukavina osvrćući se na nedavne pohvale struke na njegov rad na izborima u Makedoniji.


- Osobno nisam imao nekih velikih neugodnosti niti sam se osjećao životno ugrožen, iako bude ponekad napetih situacija i nepravilnosti, ali baš zato su promatrači tu da se pobrinu da se takve stvari više ne događaju - rekao je.

FOTO Pogledajte fotogaleriju s Mihaelovih putovanja


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI