Gradu Kutjevu prijeti kazna do milijun kuna: ¨Zašto krijete nalaz revizije?¨

Ante Pavković
(FOTO: Lidija Galić)

17.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6967

"U nekoliko smo navrata razgovarali o tome zašto vijećnici nisu dobili nalaz revizije. Naručena je kod privatne institucije i plaćena. Rečeno je čim bude završena da će biti prezentirana vijećnicima. Pojašnjenje koje nam je jednom dano `ne pije vodu`. U njemu se navodi da će ići postupak prema bivšem gradonačelniku, a da bi svaki daljnji korak mogao prouzročiti štetu Gradu. To je pomalo čudno objašnjenje jer Grad nije imaginarna institucija, ima svoje izvršne organe i zaposlenike odgovorne za svoj dio posla. Ako je Grad za nešto kriv, neka odgovara onaj koji je zadužen za taj dio posla", pitao je Ante Pavković (HSP) na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Kutjeva.

Kaže da se o tome već previše raspravlja te da je to postala čaršijska priča gdje se spominju i treće osobe koje se štite i zbog kojih su obustavljeni neki postupci.

Zatražio je da vijećnici dobiju nalaz na stol u originalu s parafiranim listovima i ovjerenim potpisom.


- Ako ne bude tako, pitanje je zašto je potrošeno 45 tisuća kuna proračunskih sredstava. U najmanju je ruku tu nešto čudno – ustvrdio je Pavković.


- Sad ja postavljam pitanje Vama. Ispada da gradonačelnik i ja nekog štitimo. Imenujte koga – odgovorio mu je dogradonačelnik Ivica Malnar.



- Da, ima postupaka gdje je na temelju nalaza državne revizije iz 2012. godine Grad na sudu jer nije poštivana procedura javne nabave i kazna je od 50 tisuća kuna do čak milijun kuna. Savjetujemo se s pravne strane da se ne zaletimo. Do iduće ćete sjednice vijeća dobiti nalaz revizije, ali molim vas da razumijete jer situacija je dosta kompleksna. Revizija je napisana na 50-ak strana i nije plaćena 45, već 40 tisuća kuna. Nemam interes nikog štititi, ali molim vas da razumijete razloge. Gleda se da Grad ne dobije financijsku kaznu ili čak da mora vratiti sredstva što je, primjerice, moguće za kino salu. Nikog ne štitimo osim interesa Grada – odgovorio mu je Malnar.

Pavković je ponovio kako očekuje da će, unatoč svemu, vijećnici što prije dobiti taj nalaz.

- Nemojmo dopustiti čaršiji da priča. Velikodušno smo najavili čim dođe na stol da će se dati na uvid. To sad trebamo i napraviti – dodao je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI