Odaziv nikakav: Irski tjedan u Pakracu započeo debaklom

Irski tjedan u Cinema cafeu
(FOTO: Tomislava Marošević)

14.03.2015. | Tomislava Marošević
Pregleda: 3812

U pakračkom "Cinema cafeu" (u sklopu Hrvatskog doma "Dr. Franjo Tuđman") je započeo "Irski tjedan" koji u povodu Dana grada Pakraca organizira KPD "Sloga" u suradnji s Gradskom knjižnicom Pakrac i Srednjom školom Pakrac. Sinoć je započeo filmski festival "Europsko putovanje", a ove se godine prikazuju irski filmovi.  

Od planirane tri kino projekcije niti jedna nije održana zbog slabog (čitaj nikakvog) odaziva ljubitelja irske filmografije.

Sve do 17. ovog mjeseca svaki ćete dan imati priliku uživati u dobrim filmovima, besplatnoj poduci irskog stepa, irskoj kavi i još ponešto.


U večernjim satima  "Cinema caffe" nudi svim posjetiteljima slatke i slane zalogaje te zeleno pivo koje ovdje možete popiti za samo 5 kn. Uz to možete prelistati i Guinnessove knjige rekorda (idejni začetnik knjige rekorda bio je direktor omiljenog irskog piva Guinness) . Vama, dragi čitatelji, zapisali smo neke od zanimljivijih rekorda, a što se piva tiče, to vam je valjda jasno da ćete morati doći sami.


Najveća škrtica na svijetu - Hetty Green je bila jako bogata žena, u jednom trenutku je čak bila i najbogatija žena na svijetu, uglavnom zbog toga što uopće nije trošila novac, ali doslovno ni na što. Porijeklom je bila iz obitelji koja se bavila privatnim biznisom, koji je ona  i nastavila, a postoje razne priče koje govore o njenoj škrtosti. Ona nikada nije uključivala grijanje, niti koristila toplu vodu. Nosila je staru crnu haljinu, koju bi presvukla tek kada bi bila skroz istrošena. Nije prala ruke, niti se vozila kočijom. Uglavnom je jela pite koje su koštale svega  15 centi. Jedna priča kaže kako je provela noć u potrazi za izgubljenim pečatom vrijednim svega 2 centa. Njezin sin Pete je jednom slomio nogu, koja mu je morala biti amputirana, jer je Hetty odlagala liječenje zbog toga što je tražila besplatnu liječničku njegu. Postavlja se pitanje kako je uopće i mislila da može dobiti besplatnu njegu kada se znalo da je "bila teška"  107 milijuna.

Michel Lotito, poznatiji kao "gospodin svejed" ustvari je bio sasvim normalan mladić, osim što je jeo stvari poput metala i stakla, a vjerojatno je i jedini čovjek na svijetu sa ovom sposobnošću. On je oborio razne svjetske rekorde, ali je svakako najčudniji bio onaj kada je pojeo avion Cesnu 150! Za taj pothvat mu je bilo potrebno 2 godine, od 1978 - 1980. Liječnici su ustanovili kako je kod njega stomačna sluzokoža čak 2 puta deblja nego kod normalnih ljudi, što objašnjava zbog čega je bio u stanju probaviti sve ove stvari.

Student Scott Dаmero iz Texasa upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda jer je zа samo jednu minutu  glаvom razbio 142 jаjа.

Mehmet Oziurek  rođen je u Turskoj 1949. godine, i ponosni je vlasnik nаjdužeg nosa nа svijetu. Njegov nos bio je veličine 8,8 cm, kаdа je posljednji put vršeno mjerenje u ožujku 2010.  Mehmet Oziurek  radi kao majstor, maler i ne brine puno o svom velikom nosu, čak je nedavno imao i ponudu da snimi reklamu za papirne maramice.

Najdublji bazen na svijetu nalazi se u Bruxellesu u okviru rekreacijskog kompleksa "Nemo 33", a najdublja točka je na 33 metra od površine vode.

Sveđanka Ove Nordström je najveća kolekcionarka "Kasica-prasica" u svijetu. U lipnju 2001. godine  imala je  5111 primjeraka u svojoj kolekciji.

Najveću kolekciju od ukupno 15 000 različitih barbi lutkica posjeduje Bettina Dorfmann iz Njemačke koje sakuplja još od 1993 godine.

Cindy Jackson ponosna je vlasnica titule osobe  s najviše plastičnih operacija. U svoje 52 godine obavila ih je 47.

Marco Hort ponosan je na činjenicu da u svoja prostrana usta može odjednom smjestiti 264 plastične slamčice.

Lee Redmond uspjela je "uzgojiti” nokte na rukama koji su zajedno dugački sedam i pol metara.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI