Pamet u glavu: Kazne za nezakonito pucanje iz topova su visoke

Ivana Radić
(FOTO: Lidija Galić)

11.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4069

U četvrtak, 12. ožujka u povodu obilježavanja Dana grada Požege i Grgureva važit će privremena regulacija prometa, odnosno promet kretanja vozila od Ulice sv. Vida - Vincelovski put - Požeški vinogradarski put - Fratrovica u vremenu od 9 do 19 sati odvijat će se jednim smjerom.

- Budući da nam slijede manifestacije obilježavanja "Grgureva", tijekom kojih očekujemo povećan broj gostiju iz raznih krajeva RH i time povećan broja sudionika u prometu, pozivamo građane na strpljenje te ukoliko konzumiraju alkoholna pića da ne sjedaju za upravljače vozila - upozorava Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Tijekom manifestacija izvodi se nekoliko stotina glasnih pucnjeva, iz policije podsjećaju da izvođenje glasnog pucanja, uz uporabu eksplozivnih tvari na raznim prigodama mogu izvoditi pravne osobe i obrtnici, uz rješenje za odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova. Odobrenje za mjesto i vrijeme izvođenja glasnog pucanja, na zahtjev izvođača, daje nadležna Policijska uprava.


- Upozoravamo građane da glasne pucnjeve mogu izvoditi samo one fizičke osobe koje su osposobljene za rukovanje eksplozivnim tvarima i koje su članovi udruga Povijesna postrojba "Trenkovi panduri" i Društvo "Sveti Grgur" Požega te članovi gostujućih postrojbi. Napominjemo da će osobe, koje se ne budu pridržavale zakonskih propisa, biti prekršajno prijavljene, a bitno je naglasiti da su kazne propisane Zakonom o eksplozivnim tvarima izrazito visoke i kreću se u rasponu od 40.000 do 100.000 kuna za pravne i fizičke osobe - dodaje glasnogovornica Radić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI