Mali nogometaši za Karin i Nadju prikupili 15,5 tisuća kuna

Humanitarni turnir Nisi sam u Velikoj
(FOTO: Aleksandar Grlić)

08.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6909

Obitelj Bertolan iz Požege, čije dvije 13-godišnje djevojčice Karin i Nadja pate od cerebralne paralize, jučer je dobila predivan dar. Učenici i profesori Katoličke gimnazije u Požegi su u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića iz Velike i požeškim Caritasom skupili su 15,5 tisuća kuna na četvrtom humanitarnom malonogometnom turniru "Nisi sam" koji se ove godine održao u sportskoj dvorani u Velikoj. 12 ekipa malih nogometaša iz cijele Slavonije i Baranje dalo je sve od sebe da im svojom igrom pomognu. Požeški biskup Antun Škvorčević je uz to nakon turnira obećao i poseban ortopedski stolac za Karin.

- Jako sam zahvalna svima koji su to organizirali i na bilo koji način sudjelovali u ovome, svim mladim ekipama malih nogometaša i svima koji su nas se sjetili putem svojih lijepih želja. Netko tko nas zna pitao nas je jesmo li u potrebi. Mi to jesmo bili budući da je naša djevojčica Karin prerastala svoju ortopedsku stolicu bez koje ne može ugodno i stabilno sjediti. Malo smo se susprezali, na neki način vam je malo neugodno prihvatiti kad vam netko pomogne. Međutim, putem HZZO-a takva pomagala se ne mogu dobiti. To je nešto što dosta košta i što je dugotrajno. Budući da je Karin sada već velika djevojka, vjerujem da će joj ova stolica, kao i prošla, trajati skoro 10 godina - rekla je presretna mama Gorica Bertolan.




Komplikacije uzrokovane prijevremenim porodom su nešto više pogodile Karin pa blizanke Bertolan idu u različite škole i različite smjene, njihovoj obitelji je to cjelodnevni posao. S puno ljubavi posvećuju se samo svojim djevojčicama, posebno mama Gorica. Pomoć je otišla u stvarno dobre ruke.


- Prikupljeni novac će nam pomoći i za preglede koji slijede jer naše djevojčice, pogotovo Karin, moraju imati još jedan ortopedski zahvat. Nadja je u boljem stanju, ona je operirana prije 8 godina. Inače je hodala dosta teško na prstima, a Karin je imala dosta tešku operaciju koja uključuje rekonstrukciju kukova i opuštanje tetiva što je bilo dosta teško. Idu u različite škole zbog toga što Karin pohađa posebni, olakšani program u Osnovnoj školi Julija Kempfa. Teže je usvajala program u zadnje vrijeme pa je morala prijeći u drugu školu da bi joj to olakšali. Nadja ide u OŠ Dobriše Cesarića - objašnjava Gorica.

- To je jedina opcija i moj izbor. Nadam se da ću, dok god budem mogla, skrbiti o njima dvjema. Isto tako se nadam da će Nadja biti malo samostalnija u životu. Karin se operacijom može pomoći da ne dođe do ponovnih skraćivanja tetiva kako bude odrastala jer to može voditi do oštećenja zglobova. Mi smo sretni da nakon operacije naša Karin vozi poseban tricikl i sjedi bez bolova, nama je to bio vrhunac. Nadamo se da će tako ostati dugi niz godina. Zahvaljujemo svima! - kaže na kraju Gorica Bertolan.

Prvo mjesto među mladim nogometašima je osvojila HNK Cibalija iz Vinkovaca, drugo mjesto ŠNK Slavonija (2005. godište), treće ŠNK Slavonija (2004. godište) i četvrto No Limit iz Virovitice. Za naslov najboljeg igrača se izborio Filip Margeta (ŠNK Slavonija), vratara Domagoj Peulić (Cibalia), a strijelca turnira Marin Kurteš (Cibalia). Sport je ovaj put ipak bio samo u službi humanosti.





- Igralo je 150 igrača, imali smo i revijalnu utakmica učenika Cesarićeve i Katoličke osnovne škole. Prikupljeno je ukupno 15,5 tisuća kuna jer smo nešto prije prikupili još prije turnira i to će biti uplaćeno preko Caritasa Požeške biskupije na račun obitelji Bertolan. Biskup je obećao da će osigurati stolicu potrebnu nepokretnoj djevojčici u vrijednosti 9.000 kuna. Prezadovoljni smo, zahvalio bih se i Osnovnoj školi u Velikoj koja je ustupila prostor za održavanje turnira, našim učenicima, ravnatelju, biskupu, svima. Opet smo ostvarili postavljeni cilj. Napravili smo pravu stvar u kratkom periodu - izjavio je zadovoljno profesor Mario Raguž, jedan od organizatora turnira.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI