ŽUC kreće u rekonstrukciju: Cesta kroz Ploštine dobit će novi asfalt

Ploštine - ilustracija
(FOTO: Google Street View)

03.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6203

Županijska uprava za ceste je u četvrtak izvršila otvaranje ponuda za rekonstrukciju dijela lokalne ceste 41011 Kapetanovo Polje - Ploštine - Donja Obrijež na području grada Pakraca. Ponuda Niskogradnje Jurčak s cijenom oko 385.000 kuna je bila oko 173.000 kuna povoljnija od ponude Presoflex gradnje. Radovi bi trebali početi uskoro ako ne bude žalbe na natječaj.

- To je cesta koju smo prije godinu-dvije dana dobili po odluci o razvrstavanju cesta. To je normalan slijed da taj dio od kojih 1.250 metara bude sastavni dio te prometnice. S obzirom na stanje kolnika na ovoj dionici, predvidjeli smo njegovu rekonstrukciju koja uključuje poboljšanje voznih karakteristika, rekonstrukciju dijela krivine i propusta, sanaciju dotrajalog dijela asfalta i presvlačenje novim asfaltom cijele dionice. U samom naselju je prije tri godine presvučen novi asfalt tako da će spoj Ploštine - Kapetanovo Polje imati potpuno novi asfalt - izjavio je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

- Sada je izvršeno otvaranje ponuda. Kontroliramo to, imamo zakonski rok za žalbe i slijedi sklapanje ugovora. Čim počnu vremenski uvjeti, počinjem s radovima i taj dio posla bi se mogao napraviti za nekih 30-ak dana - dodao je Jozak.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI