Požeškim boksačima dvije bronce: ¨Sudci su naklonjeni velikim klubovima¨

Požeški boksači na prvenstvu Hrvatske u Koprivnici
(FOTO: BK Graciano)

02.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5193

Na prvenstvu Hrvatske u boksu za mlađe seniore, održanom prošlog vikenda u Koprivnici, predstavnici požeškog Boksačkog kluba Graciano osvojili su dvije brončane medalje.

U kategoriji do 60 kilograma Valentin Vidović u prvoj borbi jednoglasnom odlukom sudaca pobjeđuje Luku Balića iz Rijeke. U drugoj porbi protiv Puljanina Marijana Luke Grobenskog, Valentin je, prema riječima trenera Željka Krpana, "pokraden od strane sudaca i na iznenađenje svih, pa i samog protivnika gubi meč i osvaja treće mjesto".

Robert Krpan je u kategoriji do 64 kg protiv Pave Gečevića, bio je, također prema Krpanovim riječima, dominantniji od Zagrepčanina Pave Gečevića, no sudci jednoglasno dosuđuju meč u korist Zagrepčanina koji na kraju i osvaja prvenstvo.


Mihael Jugović je u kategoriji do 69 kg pobijedio Martina Zajeca iz Zagreba, ali u drugoj borbi gubi sudačkom odlukom 2:1 od Davida Lincendera i osvaja broncu.


Četvrti požeški predstavnik Lovro Kovač u kategoriji do 75 kg ostao je bez medalje jer mu se u prvom meču nakon izmjene udaraca otvorila stara ozljeda te je liječnik prekinuo meč.

- Razočaran sam suđenjem i to ne možda namjerom, već nemarom. Kako bi skinuli odgovornost sa sebe, sudci u spornim situacijama naklonjeni su velikim klubovima. Mi smo doveli jednu kvalitetnu generaciju i pokazali lijep boks. Gubili smo samo od najboljih. Žao mi je što rad i kvaliteta nije bolje nagrađena i što ti mladi ljudi već doživljavaju nepravdu. Odustati od svega ili nastaviti dalje? - pita se na kraju trener Željko Krpan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI