Za sport i rekreaciju: Pleterničkim udrugama odobreni projekti vrijedni 32.600 kn

Gradska uprava u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

02.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3179

Na natječaju "Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici",  raspisanog u okviru Fondova EGP (Europski gospodarski prostor) i Kraljevine Norveške, dvije udruge sa pleterničkog područja ostvarile su bespovratna sredstva, uz pomoć Grada Pleternice i Poduzetničkog centra Pleternica, objavljeno je na službenim stranicama Grada Pleternice.

Grbavici, udruzi za sport i rekreaciju, odobreno je gotovo 16.000 kuna za projekt "Zajedno do uspjeha" kojim će udruga urediti prostor na području Ivanindvora sa novim zabavnim sadržajima, boćalištem i stolnim tenisom. Volonteri udruge provodit će volonterski edukaciju za djecu i mlade što će rezultirati zanimljivim turnirom "Djeca protiv roditelja". Grad Pleternica kao partner, sudjeluje sa 10 posto sufinanciranja te kroz institucionalnu podršku. Projekt doprinosi razvoju lokalne zajednice, kroz popularizaciju sporta i rekreacije te kroz volontiranje u zajednici i zajedničko umrežavanje dionika.

 Udruga Mladi za mlade ostvarila je bespovratna sredstva u iznosu od 16.650 kuna čime će izgraditi prvo pleterničko odbojkaško igralište na otvorenom, u okviru Sportsko rekreacijskog centra u Pleternici. Istim će se aktivirati mladi na zajedničko druženje, kvalitetnije provođenje slobodnog vremena te će se u isto vrijeme djelovati na promicanje prava djece i mladih, čemu teži suvremeno društvo. Grad Pleternica sudjeluje sa sufinanciranjem od 10 posto te ustupanjem prostora i davanjem potrebne administrativne podršku.


- To je rezultat kvalitetne suradnje između Grada Pleternice i udruga s našeg područja, gdje se one aktiviraju i potiču na rast i razvoj na način da se potrebna sredstva za planirane aktivnosti pronalaze iz raznih izvora financiranja, europskih i nacionalnih fondova. Podršku pri razradi ideje, izradi dokumentacije, odradi projekta i ostalim administrativnim poslovima Grad Pleternica osigurao je kroz djelovanje Poduzetničkog centra Pleternica - izjavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI