¨Moj brat većinom nije bio nasilan, ali smetala ga je nepravda¨

Stjepan Došlić
(FOTO: Mario Nakić)

27.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 16427

"Revoltiran sam napisima u medijima jer je prenesena samo jedna strana priče. Nitko nije ušao u bit problema. Smatram da se tragedija mogla izbjeći, ali pravosuđe ne funkcionira kako bi trebalo", tvrdi Stjepan Došlić, stariji brat preminulog Ivana koji je prije tri dana u Pavlovcima pored Brestovca presudio sebi nakon što je ranio pravosudnog policajca i njegovu suprugu.

- Njihov sukob traje već dulje vrijeme. Mi smo rođaci. Pokojna baka ranjenog pravosudnog policajca i naša pokojna majka su rođene sestre. Ivan većinom nije bio nasilan, ali mu je jako smetala nepravda. Nije on bio nikakav svetac, ali je smatrao da je sve išlo u korist policajca jer je on službena osoba. Tvrdio je da ga taj policajac provocira, i on i njegova obitelj, da ga izazivaju. Kad smo mu rekli zašto to ne prijavi policiji, on je odbio jer je smatrao da će pravosudnog policajca, kao službenu osobu, sustav štititi. Njih dvojica su imali sudski spor, a na saslušanje u Slavonski Brod i na požeški sud ga je službeno vozio upravo taj pravosudni policajac. Zar nisu imali nikoga drugoga da pošalju? Ivan je tvrdio da ga je on putem maltretirao, tako su mi jučer rekli mještani - opisuje nam svoju stranu priče Stjepan koji je također iz Pavlovaca, ali živi u Istri.

Kaže da njegov brat nije u selu bio poznat ni po čemu lošem te da nikoga nije dirao tko ga nije izazivao.


- Nije ostavio nikakve dugove iza sebe. On je sebi oduzeo život zbog nepravde u kojoj se našao. Jako mi je žao zbog tragedije koja se dogodila, sve se to moglo izbjeći. Na sprovodu je bilo dvjestotinjak ljudi. Ivan je bio branitelj, ima spomenicu iz Domovinskog rata. Udruga ratnih veterana nam je financijski pomogla i ponudila da ga sahranimo uz vojne počasti, ali to smo odbili budući da se sve završilo na takav način - dodaje Došlić.


Na kraju, kaže da je jučer bio na razgovoru u policiji gdje su ga korektno primili. Danas je išao i u Kaznionicu, htio je razgovarati s upraviteljem da istraži što se tamo događalo dok je njegov brat bio zatvoren.

- Na ulazu su mi prvo rekli da će me upravitelj primiti za 10 minuta, a onda su mi rekli da je ipak otišao. Čini mi se kao da me upravitelj ne želi primiti. Da se razumijemo, ja ne želim da se ikoga kazni, ne optužujem nikoga, samo bih volio da se cijeli slučaj bolje istraži. Mi ćemo prihvatiti istinu kakva god da je - zaključuje Stjepan.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI