Ugostit će više od 200 streličara iz cijele Europe: ¨To je kruna našeg dosadašnjeg rada¨

SK Kuna Pakrac
(FOTO: SK Kuna/Facebook)

27.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 2919

"Europsko prvenstvo u Pakracu bit će kruna našeg dosadašnjeg rada", ističe Zoran Petrović, tajnik Streličarskog kluba "Kuna" iz Pakraca koji će početkom srpnja biti domaćin Europskog prvenstva u 3D streličarstvu.

Pakračani konstantno bilježe vrhunske uspjehe u ovom sportu na nacionalnom nivou, a to su potvrdili i na nedavnom Indoor državnom prvenstvu osvojivši čak 5 zlatnih i jednu srebrnu medalju. Budući da neki od njih sudjeluju i na svjetskim i europskim natjecanjima u sklopu hrvatske reprezentacije, bilježe i međunarodne uspjehe. Danas klub broji 25 aktivnih članova i jedan su od klubova u samom hrvatskom vrhu.

Disciplina 3D, opisuje nam Petrović, to je streličarstvo u prirodi, dakle u šumi i na livadi s maketama životinja koje su u prirodnim veličinama, a natjecatelji ih gađaju lukom i strijelom s različitih udaljenosti. To je, dakle, najbliža simulacija lova u prirodi pomoću luka i strijele.


- Pakrac ima prednost u odnosu na druge što imamo Planinarski dom Omanovac. Bio sam na raznim međunarodnim natjecanjima, ali mogu vam reći da ovakve uvjete za ovo natjecanje, kakvi su kod nas, nemaju mnogi. Zasad je sudjelovanje prijavilo 70-ak natjecatelja, a vjerujemo da će ih biti dvjestotinjak. Popunit će smještajne kapacitete Pakraca, Lipika, Daruvara i Garešnice - opisuje nam Petrović.


Pakračke su "Kune" osnovane 2009. godine i u kratkom roku postigle da ovaj sport postane popularan među mladima koji su se s vremenom sve više priključivali.

- Nama je u početku bilo prilično teško jer nismo imali od koga učiti. Učili smo sami na vlastitim pogreškama i sad se trudimo svoja znanja prenijeti na nove natjecatelje. Od Grada smo dobili na korištenje nekadašnju kuglanu "Papuka" i to nam je prednost jer preko cijele godine možemo trenirati, a preko ljeta nam je na raspolaganju igralište stare škole.

Prije Europskog prvenstva u srpnju, SK Kuna će u svibnju biti domaćin i Alpe Adria kupa koji je na Matkovcu održan i prošle godine te su na njemu zabilježeni zapaženi rezultati. Predstavnici Kuna jučer su u Požegi bili gosti kod požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i skupa s pakračkim gradonačelnikom Davorom Huškom predstavili svoj rad, a ispred Hrvatskog streličarskog saveza Alen Kiđemet istaknuo je želju da Pakrac postane bitna lokacija na svjetskoj streličarskoj karti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI