¨Tražit ćemo otvaranje srednjoškolskog servisa u Požegi¨

Teodora Raguž
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4985

Teodora Raguž, učenica 3. razreda požeške Gimnazije imenovana je tajnicom novog sastava Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske. Ova mlada Požežanka će se, kao predstavnica učenika Požeško-slavonske županije, zalagati za rješavanje brojnih problema naših škola od nedostatka higijenskih potrepština do nedostatka sportskih dvorana, no prioritet joj je osnivanje srednjoškolskog servisa u Požegi.

- Upoznata sam s brojnim problemima. Primjerice, u školama nema WC papira i sličnih potrepština. Oko toga smo već imali sastanak u Županiji i to pokušavam realizirati. Pokušavamo riješiti i problem nedostatka sportskih dvorana za tjelesni odgoj, ali činjenica je da nema novca za to jer je država u krizi. U Gimnaziji nas muči isti problem - kaže Teodora, nova tajnica Nacionalnog vijeća učenika.

- Raspitala sam se kod savjetnice ministra oko srednjoškolskih servisa i ona me je uputila na Ministarstvo rada. U kontaktu sam i s predstavnicima županija koje također nemaju takav servis. Kandidirat ću se i u Savjet mladih Grada Požege. Tamo bismo mogli ostvariti određena financijska sredstva za izgradnju srednjoškolskog servisa. To je banalna stvar koja se lako može napraviti. Samo nam je, normalno, potrebna financijska podrška jer Županijsko vijeće učenika nema tolika sredstva. Mladi s takvim servisom dobivaju puno toga, prvenstveno mogućnost rada i financijsku dobit. Mogu pomoći svojim obiteljima ako su u teškoj situaciji, otplatiti maturalac, a u krajnosti mogu se osjećati korisno, vidjeti more i uz to zarađivati - rekla nam je o srednjoškolskom servisu.


- Moje dužnosti su usko povezane s predsjedničkim dužnostima, s njime, potpredsjednikom i ostalim članovima blisko surađujem. Osim pisanja zapisnika, bavit ću se i realizacija projekata i sličnim stvarima. Kolektivno ćemo pokušati na što bolji način iskoristiti naše pozicije u suradnji s Ministarstvom jer smo najviše učeničko tijelo. Nadam se dobroj suradnji - zaključuje Teodora.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI