Na ruševini još uvijek priključena struja; iz HEP-a obećali isključiti već sutra

Mještani Komušine strahuju za svoju djecu
(FOTO: Lidija Galić)

23.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6601

"Pitanje je dana kad će se kuća srušiti. Već dvije godine je u jako lošem stanju, ali u zadnjih šest mjeseci svakim je danom sve gore", požalio nam se Miro Vidić iz Komušine pored Požege. Njegova je kuća dvadesetak metara udaljena od ruševine od čijeg urušavanjua strajuju.

U kući je, dodaje Vidić, do prije nekoliko godina živjela starija žena. Nakon njezine smrti kuća propada, a suvlasništvo se de dijeli na nekoliko dijelova od kojih jedan dio pripada Gradu Požegi.




U ulici je samo dvije kuće, ali i sedmero djece koja se se igraju oko te ruševine. Vidić kaže kako ih je najviše strah zbog struje koja je još uvijek priključena.


- Struja se mora izmjestiti. Da se kojim slučajem sve sruši žice bi povukle i krovove na našim kućama koji su ionako u dosta lošem stanju – dodaje Vidić.
O svemu su, tvrdi, obavijestili HEP.



- Najprije je bio susjed i obećali su da će doći. Osobno sam bio u HEP-u prije tjedan dana i upozorio ih da je situacija kritična. Rečeno mi je da imaju naš prijedlog i da se čeka njegovo rješavanje. Što se ima toliko čekati, a kuća je svakim danom u sve gorem stanju – pita Vidić.

Upit smo, stoga, poslali direktoru požeške Elektre Damiru Kovačeviću.

- Nismo dobili nikakvu službenu obavijest o tome. Ne možemo u svakom trenutku znati u kakvom je stanju koji objekt jer imamo 28 tisuća priključaka. Sutra će struja s kuće biti izmještena, a građane pozivam da nam se, ukoliko znaju za slične probleme, jave i mi ćemo ih riješiti – odgovorio nam je Kovačević.



Iz Grada Požege dobili smo odgovor da je Grad zaprimio pritužbu mještana Komušine i da su komunalni redari obišli navedenu lokaciju te poduzeli aktivnosti vezane uz postupak prekida dovoda električne energije.

-Grad Požega jedan je od osam suvlasnika nekretnine te bilo kakve daljnje aktivnosti nije u mogućnosti provesti bez suglasnosti ostalih suvlasnika. Grad Požega poduzeo je potrebne aktivnosti za dobivanje iste te radi na rješavanju ovog problema - navodi se u odgovoru koji potpisuje gradonačelnik Požege Vedran Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI