Na ruševini još uvijek priključena struja; iz HEP-a obećali isključiti već sutra

Mještani Komušine strahuju za svoju djecu
(FOTO: Lidija Galić)

23.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6614

"Pitanje je dana kad će se kuća srušiti. Već dvije godine je u jako lošem stanju, ali u zadnjih šest mjeseci svakim je danom sve gore", požalio nam se Miro Vidić iz Komušine pored Požege. Njegova je kuća dvadesetak metara udaljena od ruševine od čijeg urušavanjua strajuju.

U kući je, dodaje Vidić, do prije nekoliko godina živjela starija žena. Nakon njezine smrti kuća propada, a suvlasništvo se de dijeli na nekoliko dijelova od kojih jedan dio pripada Gradu Požegi.




U ulici je samo dvije kuće, ali i sedmero djece koja se se igraju oko te ruševine. Vidić kaže kako ih je najviše strah zbog struje koja je još uvijek priključena.


- Struja se mora izmjestiti. Da se kojim slučajem sve sruši žice bi povukle i krovove na našim kućama koji su ionako u dosta lošem stanju – dodaje Vidić.
O svemu su, tvrdi, obavijestili HEP.



- Najprije je bio susjed i obećali su da će doći. Osobno sam bio u HEP-u prije tjedan dana i upozorio ih da je situacija kritična. Rečeno mi je da imaju naš prijedlog i da se čeka njegovo rješavanje. Što se ima toliko čekati, a kuća je svakim danom u sve gorem stanju – pita Vidić.

Upit smo, stoga, poslali direktoru požeške Elektre Damiru Kovačeviću.

- Nismo dobili nikakvu službenu obavijest o tome. Ne možemo u svakom trenutku znati u kakvom je stanju koji objekt jer imamo 28 tisuća priključaka. Sutra će struja s kuće biti izmještena, a građane pozivam da nam se, ukoliko znaju za slične probleme, jave i mi ćemo ih riješiti – odgovorio nam je Kovačević.



Iz Grada Požege dobili smo odgovor da je Grad zaprimio pritužbu mještana Komušine i da su komunalni redari obišli navedenu lokaciju te poduzeli aktivnosti vezane uz postupak prekida dovoda električne energije.

-Grad Požega jedan je od osam suvlasnika nekretnine te bilo kakve daljnje aktivnosti nije u mogućnosti provesti bez suglasnosti ostalih suvlasnika. Grad Požega poduzeo je potrebne aktivnosti za dobivanje iste te radi na rješavanju ovog problema - navodi se u odgovoru koji potpisuje gradonačelnik Požege Vedran Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI