Nova donacija: ¨Dobivamo navalno vozilo sa suvremenom opremom¨

Ante Adžić, predsjednik DVD-a Velika
(FOTO: Lidija Galić)

22.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3890

"Imamo točno sto članova. Neki su nam članovi već u poodmakloj dobi, ali imamo i one najmanje u dobi od šest do 12 godina koje obrazujemo za vatrogasce. U operativnom je sastavu 31 član i to je postrojba koja može odgovoriti na svaku požarnu intervenciju na području Općine. Izlazimo na svaku intervenciju, a društva iz Tornja, Biškupaca i Trenkova koje su u našem sastavu, samo na intervencije na svom području. Lani smo imali dosta posla, a većina se intervencija odnosila na ispumpavanja i spašavanja iz poplava – istaknuo je na godišnjoj skupštini Ante Adžić, predsjednik DVD-a Velika, društva koje iza sebe ima 120 godina postojanja.

Kako je riječ o brdsko-planinskom području dobar dio intervencija iziskuje dodatnu osposobljenost vatrogasaca.

- Imamo dosta lošu statistiku i svake godine strada najmanje jedna osoba prilikom rušenja stabala. Surađujemo s HGSS-om i Javnom vatrogasnom postrojbom iz Požege koja u svojim redovima ima vatrogasce koji su ujedno članovi HGSS-a i obučeni su za visinske intervencije. U planu su i zajedničke vježbe s našeg vatrogasnog tornja te spašavanje s litica – dodao je Adžić.


6. ožujka DVD-u Velika dolazi donacija iz Tirola, navalno vozilo za devet vatrogasaca sa svom potrebnom opremom.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI