Da se ne zaboravi: Požeška HVIDRA izdala brošuru za osmaše

Gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik požeške HVIDR-e Tomo Vrhovac
(FOTO: Pozega.hr)

19.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4794

Udruga HVIDRA Požega je u svojim prostorijama predstavila "Kratku zavičajnu povjesnicu Domovinskog rata u Požeštini", brošuru namijenjenu učenicima osmašima koji prvi put u predmetu povijesti uče o Domovinskom ratu. U 20-ak stranica su obuhvaćena ratna zbivanja u Požeštini, a urednik je umirovljeni bojnik Mario Kalan Dio. Brošura je financirana od Ministarstva branitelja i Grada Požege u sklopu projekta "Slavonski heroji – da se istina nikad ne zaboravi", objavljeno je na stranicama Grada Požege.

- Valja napomenuti da je brošura tiskana u 900 primjeraka, s obzirom da smo dobili podatke da je na području Požeško-slavonske županije upisano ukupno 847 polaznika osmih razreda osnovne škole - rekao je Tomo Vrhovac, predsjednik požeške Hvidre i koordinator projekta.

- Izuzetno mi je drago da je inicijativa za ovom povjesnicom došla od pripadnika braniteljskih udruga, konkretnije od HVIDR-e. Vjerujem da je ovo hrabar projekt koji je s njihove strane doista hvalevrijedan. Nakon prvog izdanja i pregleda događanja, možda će se pojaviti i neke nove ideje pa se još može doraditi i izdati u digitalnom obliku, a uz kritični sud branitelja može se i nastaviti u idućim godinama, da sudionici Domovinskog rata iz svoga kuta izdvoje ono što smatraju najbitnijim i tako približe mladima važnost toga vremena – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI