Biskupova poruka učenicima: ¨Ne dopustite da vas svlada duhovna inercija¨

Pepelnica u požeškoj katedrali
(FOTO: Požeška biskupija)

19.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2551

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je jučer euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali za učenike Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u povodu početka korizme. Čistu srijedu ili Pepelnicu su s njima proslavili brojni vjernici te svećenici župe sv. Terezije Avilske i središnjih biskupijskih ustanova.

- Grčka riječ kairós znači pravi trenutak koji može biti dobro iskorišten, ali s druge strane jednako tako proigran. Ne dopustite biti svladani inercijom, osobito duhovnom, koja donosi nutarnje umiranje, daleko teže i opasnije od tjelesnoga. Mudro pristupajte vremenu koje vam je darovano, iskoriste ga s Bogom kao kairós za svoj osobni rast, kako u školi tako u obitelji, u igri i učenju - poručio je biskup učenicima kao i da korizmu ne smiju shvaćati kao nešto što se odnosi na druge, objavljeno je na stranicama Požeške biskupije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI