Još ništa od obnove robne kuće, a deva i konjić i dalje su zaključani

Petar Smiljanić
(FOTO: Mario Barać)

19.02.2015. | Tomislava Marošević
Pregleda: 4257

"Naravno da ne dolazi u pitanje naša spremnost da obnovimo pokretne igračke - njihalice konjića i devu, osposobimo ih i stavimo u funkciju, prije svega zbog sentimentalne vezanosti Pakračana za njih", rekao je u razgovoru za 034portal još 27. ožujka prošle godine Petar Smiljanić, direktor i vlasnik tvrtke PPK Bjelovar u čijem je vlasništvu i objekt nekadašnje Robne kuće u Pakracu.

Otad je prošlo skoro 11 mjeseci, a od njegovog obećanja ništa. Pokretna deva i konjić, kojih se mnogi Pakračani sjećaju iz djetinjstva i pokrenuli su inicijativu da im se vrate barem kao muzejski primjerci, još uvijek stoje zaključani iza lokota među drugim kršem u ovom zapuštenom objektu. Smiljanić je u istom razgovoru prije 11 mjeseci najavio i kako će sada češće dolaziti u Pakrac i raditi na obnovi Robne kuće da bi je doveo u funkciju. Ni od toga očito nije bilo ništa, a na naše pozive jučer i danas nije se javljao.

Sanja Demartini, jedna od pokretača ove inicijative Pakračana izražava svoje žaljenje što im vlasnik Robne kuće nije izašao u susret.



Sanja Demartini (foto: Tomislava Marošević)


- Cijela je priča započela preko Facebook grupe "Pakrac - moj grad" te se nekolicina nas kroz razgovore o djetinjstvu prisjetila sada već famoznih pokretnih igračaka konjića i deve koji su bili popularni u vrijeme mog odrastanja. Nakon objavljenog članka u kojem gospodin Smiljanić obećava obnovu robne kuće u Pakracu, bila su nam srca puna jer smo mislili da će se napokon, nakon toliko godina nešto pokrenuti, da će naša djeca imati priliku vidjeti kako smo mi odrastali, kako se zabavljali. Ali eto, ni 11 mjeseci nakon njegovog obećanja nema nikakvog pomaka, konjić i dalje leži na podu robne kuće, a svi mi, koji smo željeli da se iz ove priče nešto izrodi, ostali smo zatečeni koliko pusta obećanja mogu biti - rekla nam je razočarana Sanja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI