Šašavi prometni znakovi: Otkad su postavljeni, više nema prometnih nesreća!

Prometni znak u San Franciscu
(FOTO: City of Hayward)

18.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5090

Zbog prebrze vožnje te nedovoljne pažnje vozača i pješaka prometne nesreće, nerijetko s tragičnim posljedicama, nisu bile rijetkost u ulici Hayward Boulevard u američkom gradu San Franciscu. Iako duž ceste stoje upozorenja o ograničenju brzine i drugi prometni znakovi, mnogi ih se sudionici u prometu nisu pridržavali pa su lokalne vlasti odlučile tome doskočiti na vrlo inovativan i kreativan način.

Uz standardne prometne znakove postavili su table s dodatnim, pomalo šaljivim, upozorenjem i crtežima kako bi privukli pažnju vozača i pješaka. Tako, na primjer, kod pješačkog prijelaza stoji tabla na kojoj piše: "Podigni glavu! Prijeđi cestu pa onda objavi status na Facebooku", a ispod znaka za ograničenje brzine piše: "35 (milja na sat) - to je ograničenje brzine, a ne prijedlog!". Ispod znaka upozorenja zbog nizbrdice piše: "Nizbrdica! Koristi oči, kočnice i mozak".







Ovi su znakovi postavljeni prošlog mjeseca i zasad daju dobre rezultate s obzirom da u toj ulici otad nije zabilježena nijedna prometna nesreća, piše Huffington Post.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI