Javljaju se novi potencijalni udomitelji za djecu koja trebaju dom

Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega
(FOTO: Mario Nakić)

18.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8878

Ured UNICEF-a za Hrvatsku donirao je ovih dana udomiteljskim obiteljima Centra za socijalnu skrb Požega vrijednu dječju opremu poput sportskih kolica, ormarića, autosjedalica i hranilica te komoda za kupanje djece. Akcija ima za cilj potaknuti smještaj najmlađe djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u obiteljsko okruženje udomiteljske obitelji. Opremu je udomiteljima uručila Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega i već je u većem dijelu na raspolaganju obiteljima.

- Ministarstvo socijalne politike i mladih odlučilo je da se nabave potrepštine za djecu smještenu u udomiteljske obitelji i tako pomogne udomiteljima. Kolica, hranilice i potrepštine smo već podijelili udomiteljskim obiteljima, a ormarići trebaju još doći. To je lijepa potpora i njima i nama. Svakako nisu usamljeni u svojoj skrbi. Osim opskrbnina i naknada koje primaju sad su dobili donacije u naravi. Teško je reći, ali sigurno je riječ oko 15.000 kuna vrijednoj dječjoj opremi - rekla nam je ravnateljica Vlašić.


Pomoć UNICEF-a (foto: CZSS Požega)


- Od početka naše akcije bilježimo napredak. Jedna nova udomiteljska obitelj za djecu je obrađena, odrađujemo samo još neke tehničke stvari. Jedna obitelj je odustala u postupku, a nekoliko zainteresiranih obitelji još razmišlja jer je to velika odluka. Tu su velike obaveze prema djeci, uključuje se ne samo udomitelji, nego svi članovi obitelji. Ali nama puno znači i ta jedna udomiteljska obitelj - pohvalila nam se ravnateljica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI