Trovanje u bolnici: U cappuccino im podmetnut diuretik?

Krunoslav Kelemen, sanacijski upravitelj pakračke bolnice
(FOTO: Mario Barać)

18.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12296

"U subotu su me nazvali iz bolnice i rekli da dvije medicinske sestre s internog odjela koje su radile u petak u prijepodnevnoj smjeni imaju zdravstvenih poteškoća i da su morale često ići mokriti. Kontaktirao sam doktoricu s odjela koja mi je to potvrdila. Jedna od sestara je u Daruvaru u Domu zdravlja zatražila i medicinsku pomoć, no drugi je dan ipak došla raditi", prepričava Krunoslav Kelemen, zamjenik sanacijskog upravitelja, događaj o kojem se već nekoliko dana priča u pakračkoj bolnici.

Kaže da još uvijek nema službenih podataka o čemu se točno radi, ali da postoje sumnje da im je netko u cappuccino stavio tablete za mokrenje.

- To samo po sebi i nije tako opasno, ali može biti. Sve ovisi o konstituciji i stanju organizma. Pojačano mokrenje izaziva gubitak kalija u organizmu što može dovesti do grčenja mišića pa time i srčanog te u najgorem slučaju može doći do zastoja rada srca – dodaje Kelemen.


Zbog svega se, kaže, nekoliko puta čuo sa sanacijskim ravnateljem dr. Željkom Glavićem nakon čega je obaviještena policija. Medicinske sestre su mlađe dobi te je možda u pitanju samo nečija neslana šala, no u pakračkoj će bolnici sutra biti održan sastanak svih zaposlenika bolnice.


- U tijeku su policijski izvidi. Razgovaramo sa svim sudionicima događaja kako bismo utvrdili ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela – doznali smo od Ivane Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI