U ovoj se kući uzgaja marihuana: Što mislite, kako su ih otkrili?

Kuća je policiji bila sumnjiva zbog krova
(FOTO: Twitter)

12.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 14510

Nizozemska policija je ovih dana u akciji hvatanja ilegalnih uzgajivača marihuane. Otkrili su novu, vrlo učinkovitu metodu kako detektirati kuću u kojoj se ova biljka uzgaja - po krovu. Naime, krov jedne kuće u Haarlemu u blizini Amsterdama nije prekriven snijegom za razliku od svih ostalih kuća u kvartu pa su policajci zatražili nalog za pretres. Pokazalo se da su bili u pravu jer su baš ispod tog dijela krova bile lampe koje osvjetljavaju i griju biljke, objavio je Telegraph.



Policija je potom objavila fotografiju na Twitteru i pozvala građane da im jave ako uoče još neki krov koji ovako izgleda. Na isti su način uhitili i čovjeka u Amersfoortu koji je u kući uzgajao 500 stabljika marihuane.


Iako Nizozemska ima prilično liberalan zakon o marihuani kad se radi o osobnoj upotrebi, i kod njih je nezakonito imati više od 5 stabljika u kućanstvu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI