Najavljuju snježne pljuskove i zahladnjenje, a onda moguće i poplave

08.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8564

Jutros je u Kutjevu izmjereno -6, a u Lipiku -8,3 stupnja Celzija. Diljem Požeško-slavonske županije jučer je izmjereno 10 do 20 centimetara snijega. Iako je jučer prestao padati, danas se očekuje ponovno, a pogotovo tijekom ponedjeljka i utorka kada će se temperatura dodatno spustiti.

- Sljedećih dana očekujemo povremene snježne pljuskove i niske noćne temperature koje će se spuštati i do minus 10. Tek u srijedu će malo popustiti - rekao nam je Vlado Baričević, meteo motritelj iz Kutjeva dodavši kako je u Kutjevu palo 16 centimetara snijega.

Njegov kolega Josip Benković iz Lipika, pak, kaže da bi sljedećeg tjedna moglo biti i poplava.


- Jučer ujutro je kod nas u Lipiku bilo 15 centimetara snijega. Sad se malo sleglo na 12 cm. Najniža temperatura, izmjerena rano jutros, iznosila je -8,3 stupnja Celzija. Bit će tako nisko još dva-tri dana. Bojim se da bi mogle nastati poplave kad se snijeg počne topiti. Ako naglo zatopli, poplave su realna mogućnost - rekao nam je Benković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI