Glavić: U našoj bolnici djeca ne čekaju na pregled dulje od mjesec dana

Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice
(FOTO: Lidija Galić)

08.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7064

"Danas sam išla naručiti sedmogodišnje dijete očnom doktoru na kontrolni pregled u požeškoj bolnici. Rečeno mi je da je na redu tek za šest mjeseci. Je li to zakonski u redu?"

Odgovor na pitanje naše čitateljice te kolike su liste čekanja na specijalističke preglede potražili smo od ravnatelja požeške bolnice Željka Glavića.

- Djeca u našoj bolnici na specijalističke preglede čekaju najviše 30 dana. Jedino ako kod naručivanja gospođa nije naglasila da je u pitanju dijete. Čekanje na specijalistički pregled može biti značajno dulje ako je riječ o kontrolnom pregledu ili planiranim alergološkim testiranjima koja se obavljaju u točno određeno doba godine – rekao nam je ravnatelj Glavić.


Najduže liste čekanja u požeškoj su bolnici za ultrazvuk krvnih žila mozga.


- To je pregled koji dugo traje i na njega se čeka više od 200 dana. Duže liste čekanja su i za kardiološku dijagnostiku te u posljednje vrijeme za ultrazvuk dojke. Vidim da je na listi trenutačno 650 žena što znači da se čeka oko 200 dana – dodaje ravnatelj.

Pojašnjava da se prvi pregledi obavljaju unutar 30 dana, pojedini se kontrolni pregledi čekaju neuobičajeno dugo, čak i više od šest mjeseci, međutim ako je riječ o hitnim slučajevima, to se žurno rješava.

- Uspoređujući s drugim bolnicama, u požeškoj su liste čekanja još uvijek značajno kraće. Primjedbi pacijenata gotovo i nema, posebice što se u hitnim slučajevima i pregledi obavljaju po hitnom postupku - ističe dr. Glavić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI