U kontejneru kod lipičke tržnice pronašla paket pun kovanica

Blanka Lovrić
(FOTO: Mario Barać)

05.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8120

"Pronalazim televizore, elektroniku, dijelove računala, bijelu tehniku, razne kućanske strojeve, glačala, miksere te mlinčiće za kavu", kaže nam Blanka Lovrić, umirovljenica iz Pakraca koja redovito obilazi kontejnere za otpad u Pakracu i Lipiku. Sakuplja boce i staro željezo i pomaže sugrađanima u potrebi.

Međutim, jučer je u kontejneru u blizini tržnice u Lipiku, kopajući po smeću u potrazi za bocama, naišla na paketić pun kovanica. Riječ je o 500-tinjak kovanica od jedne i dvije lipe. Blanka je ukupno prebrojala oko 8 kuna.

- Zgrozilo me je kad sam to vidjela. Nije to neki veliki novac, ali dok neki jedva preživljavaju i nemaju ni za ono osnovno, drugi bacaju novac u smeće - tvrdi Blanka.





- Ista stvar je i s uređajima koji se bacaju čak i dok su još u funkciji. Umjesto da pomognu i poklone onima koji nemaju ništa, mnogi ljudi će radije baciti. Osim toga, mislim da je to opasno i za okoliš - upozorava Blanka Lovrić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI